Google Pixel și Pixel XL vor primi garantat actualizări timp de cel puțin 2 ani


După publicarea fiecărei versiuni noi de Android, prima întrebare pe care și-o pun majoritatea utilizatorilor de telefoane este: Când va fi disponibilă noua versiune și pe telefonul meu?


În ultima perioadă pare că s-au făcut unele progrese, însă când vine vorba de producătorii non-Google, chiar și cei mari ca Samsung, HTC și LG, actualizările continuă să fie livrate foarte târziu. Astfel, raportându-ne strict la momentul prezent, Android Nougat 7.0 a fost publicat deja din luna august dar, în afara telefoanelor Nexus sau a câtorva modele nou lansate cu Nougat preinstalat, cum ar fi Lg V20, niciun alt model de telefon nu a primit încă actualizarea.

După ce a renunțat la gama Nexus și a lansat telefoanele Pixel și Pixel XL, Google anunța pentru acestea actualizări garantate până în octombrie 2018 și actualizări de securitate până în octombrie 2019. Nu e tocmai un element de noutate pentru că la fel se întâmplă și cu Nexus dar e bine ca lucrurile să fie clare.


Oricum, pentru că cele două telefoane se vând cu bootloader-ul deblocat, acestea vor primi suport din partea dezvoltatorilor cu rom-uri custom pentru și mai multă vreme.

Sursa: Google

Niciun comentariu:
Write comentarii