Se pare că Google va renunța la brandul Nexus. Sailfish și Marlin se vor numi Pixel și Pixel XL și vor fi lansate pe 4 octombrie


Ultimele informații din mediul online indică posibilitatea ca Google să renunțe la brandul Nexus, în ceea ce privește cele două telefoane ale companiei ce urmează a fi lansate și despre care am mai vorbit sub numele de cod Sailfish și Marlin, produse anul acesta de HTC.

Este interesant de remarcat aici faptul că HTC este producătorul care a inaugurat gama Nexus și tot HTC aduce succesorul acesteia.


În cazul în care informațiile sunt corecte, aceste dispozitive vor fi comercializate ca Pixel și Pixel XL. Cu toate acestea, nu este încă confirmat faptul că acest lucru ar afecta gama Nexus altfel decât sub aspectul denumirii.

Ultimele informații în acest sens vin prin intermediul AndroidPolice, care au publicat recent o serie de exclusivități despre viitoarele smartphone-uri Google.

În aceeași ordine de idei, pentru a se implica mai mult ca brand în producția telefoanelor sale, Google ar vrea ca acestea să nu mai poarte sigla fabricantului (HTC anul acesta), ci doar pe a sa.


Indiferent dacă acest lucru semnalează  sau nu "sfârșitul" familiei Nexus, va trebui să așteptăm și să vedem ce anunță Google. Cel puțin ne putem aștepta la unele modificări față de ceea ce suntem obișnuiți.

Să mai menționăm că Google pregătește un eveniment de presă pentru luna viitoare, în jur de 4 octombrie, în care ar anunța cele două noi dispozitive Nexus/Pixel dar și vehiculatul dispozitiv de realitate virtuală Daydream VR.

Crezi că un rebranding Nexus este o idee bună? Spune-ți părerea în comentarii.

Niciun comentariu:
Write comentarii