Google a lansat Google Allo, aplicație de mesagerie instant care vine la pachet cu Google Assistant

După ce a debutat oficial acum câteva zile, Google Allo este de ieri disponibil pentru download în Google Play și în România, aici:


Google Allo se lansează după și în completarea Google Duo și este o aplicație de smart messaging care ne permite să spunem și să facem mai mult, așa cum însuși Google o prezintă în Google Play.

Aplicația este disponibilă și pe platforma IOS și înregistrarea se face în baza numărului de telefon, exact ca pe WhatsApp, iar ulterior se setează un nume de utilizator și se poate adăuga o fotografie de profil.


Allo vine la pachet cu stickere, cu o listă uriașă de emoji, cu posibilitatea de a desena pe fotografii și cel mai important, cu opțiunea Smart Replay și Google Assistant, ultimile două fiind disponibile deocamdată doar în limba engleză.


Modul Incognito permite criptarea totală a unei conversații fară ca nici măcar Google să poată vedea discuția pe serverele sale. După bunul plac se poate seta și un timp de expirare/ștergere a mesajelor de la 5 secunde până la o săptămână. În Modul Incognito nu se poate accesa Google Assistant.

Smart Reply permite să răspundem fără a tasta deloc. Acesta ne învață în timp comportamentul și apoi sugerează răspunsuri în stilul caracteristic nouă.  

Google Assistant merită mai multă atenție. Aceasta este o opțiune mult trâmbițată în ultima perioadă și care a stârnit destule curiozități online. Deocamdată acesta este disponibil în varianta preview edition și doar în limba engleză și necesită existența unui cont Google.


Google Assistent este un partener de încredere. Cu acesta se poate conversa, i se pot adresa întrebări, i se poate solicita să caute informații online, i se poate cere să traducă, să facă calcule destul de comlexe și în unele cazuri este chiar spiritual și amuzant. Răspunde chiar și la întrebările despre el, când s-a născut, cine l-a creat, etc, așa cum puteți vedea în video de mai jos:

Niciun comentariu:
Write comentarii