Xiaomi Mi A1: un nou telefon Android One cu stock Android, de data asta de la chinezi


Android One sunt telefoane ieftine (da, chiar ieftine) care rulează stock Android, fără intervenții asupra software-ului din partea producătorului, astfel încât actualizările viitoare sunt livrate direct de Google. Cele mai cunoscute astfel de telefoane sunt Karbonn Sparkle V, Micromax Canvas A1, Spice Dream UNO și General Mobile 5, iar primul dintre acestea a fost disponibil și în România.

În programul Android One îți face apariția și Xiaomi Mi A1, prezentat oficial astăzi într-un eveniment de presă la New Delhi. Acesta are specificații hardware și design identic cu Xiaomi Mi 5X, dar rulează Android 7.1.2 Nougat stock.


Xiaomi Mi A1 are un chipset Snapdragon 625, memorie RAM de 4 GB și spațiu de stocare de 64 GB. Ecranul LCD are diagonala de 5,5 inch și rezoluție Full HD. Pe partea din spate avem o cameră duală, scannerul de amprente dar și inscripția "Android One". Bateria are o capacitate de 3.080 mAh, cu încărcare rapidă prin USB Type-C.

Xiaomi Mi A1 vine în trei variante de culoare: negru, auriu și roz și costă aproximativ 200 de euro. Acesta va fi disponibil în 37 de țări din întreaga lume, iar vânzările încep de la 12 septembrie în diferite magazine online și offline.

Telefonul va fi disponibil și în România, rulează Android 7.1.2 Nougat și va primi actualizarea la Android Oreo până la sfârșitul anului.








Niciun comentariu:
Write comentarii