Facebook se apropie de 2 miliarde de utilizatori activi lunar iar profitul este in creștere


Facebook, cea mai mare, cea mai populară și cea mai profitabilă dintre rețelele sociale își confirmă încă o dată supremația în domeniu.

Rezultatele comparative obținute în primul trimestru al anului 2017, raportate la primul trimestru al anului 2016 spun totul.


Cu o creștere de 49% față de primul trimestru 2016, compania a făcut încasări de peste 8 miliarde de dolari și un profit net de 3 miliarde de dolari.

Numărul de utilizatori activi lunar s-a apropiat și mai mult de cifra de 2 miliarde, ajungând la 1.94 de miliarde, dintr-o populație a planetei estimată la vreo 7.5 miliarde.

Succesul Facebook nu miră pe nimeni, în schimb ultimele provocări cărora rețeaua trebuie să le facă față precum și îngrijorările crescute față de impactul uneori negativ în societate pe care Facebook îl are, necesită investiții proporționale cu succesul și un control mai strict al conținutului ce poate fi publicat.

Se pare că în perioada următoare vor fi angajați aproximativ 3000 de moderatori care sa verifice și să țină cumva sub control postările cu conținut violent, asta ca și consecință a ultimelor incidente cu crime transmise in direct.

Per total, în primul trimestru al anului 2017, compania a cheltuit aproximativ 1.16 miliarde de dolari pentru cercetare și dezvoltare.

Niciun comentariu:
Write comentarii