Parlamentul European a decis: roaming în UE la tarife naționale începând cu 15 iunie

Parlamentul European a aprobat astăzi un acord cu privire la preţurile maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc pentru utilizarea reţelelor, înlăturând astfel ultimul obstacol din calea eliminării complete a tarifelor de roaming în interiorul UE, de la 15 iunie.

Consecința directă a acestui demers, aparținând Parlamentului European, se va transpune în apeluri, mesaje sms și trafic de date la același cost ca acasă în oricare dintre statele membre ale Uniunii Europene.


„Este o mare victorie pentru consumatorii europeni. Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai fi tarife de roaming. Utilizatorii care vor călători prin Europa vor putea verifica emailul, utiliza hărţi, încărca fotografii pe reţelele sociale, vor putea telefona şi trimite SMS-uri acasă fără costuri suplimentare”, a declarat raportorul Miapetra Kumpula-Natri.

Să ne amintim că la începutul acestei săptămâni Vodafone Romania anunța că persoanele fizice, clienți ai operatorului, își vor putea folosi beneficiile naționale din abonament și în Spațiul Economic European format din UE, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Așadar, serviciile de telefonie mobilă avansează într-o direcție din ce în ce mai favorabilă clienților, cu prețuri mai accesibile atât la nivel național cât și în roaming, toate pe fondul mediului concurențial existent dar și al reglementărilor legislative în materie.

Sursa: Digi24

Niciun comentariu:
Write comentarii