Android depășește pentru prima dată Windows și devine cel mai folosit sistem de operare pentru navigarea pe internet

Android depășește pentru prima dată Windows și devine cel mai folosit sistem de operare pentru navigarea pe internet

În ultimii ani, navigarea pe internet a devenit extrem de simplă și la îndemâna cu ajutorul telefoanelor mobile inteligente și datorită pachetelor de date mai ieftine pe care le oferă operatorii de telefonie mobilă.

În acest sens, un studiu recent făcut de cei de la StatCounter, arată că sistemul de operare Android reușește pentru prima dată în istorie să depășească Windows în ceea ce privește folosirea pentru navigarea pe internet la nivel global pe totalul platformelor disponibile (desktop, laptopuri, tablete și telefoane inteligente).


În luna martie 2017, Android depășește Windows cu 0,02%, atingând o cotă de 37,93% față de 37,91% în cazul Windows.

Cei de la StatCounter apreciază că acest moment marchează sfârșitul unei ere in care Microsoft a dominat incontestabil la acest capitol.

Analizând graficul acestei evoluții se observă cum, din anul 2012 și până în prezent, creșterea Android este direct proporțională cu scăderea Windows.

Totuși, Windows domină în continuare la capitolul desktop-uri (PC și laptopuri) având o cotă de 84% în ceea ce privește navigarea pe internet.


Dacă ne uităm pe hartă, observăm că majoritatea țărilor în care Android este folosit în mod predominant pentru navigarea pe internet sunt cele în curs de dezvoltare, țările mai sărace, din Africa sau Asia unde tehnologia telefoanelor mobile e mai accesibilă și unde utilizatorii nu au alternative pentru navigarea pe internet.

Sursa: StatCounter

Niciun comentariu:
Write comentarii