[Actualizat] Este posibil ca Samsung să recheme în service modelele Galaxy Note 7. Samsung a confirmat oficial înlocuirea gratuita a dispozitivelor.


Probleme pentru compania sud-coreeană Samsung.

După apariția în mediul online a mai multor incidente cauzate de unele dispozitive Galaxy Note 7 a căror baterie a explodat în timpul încărcării, se zvonește ca Samsung va rechema în service acest model de telefon pentru remedierea problemelor.

Momentul a picat foarte prost și va afecta vânzările companiei pentru că fix acum ar fi trebuit ca dispozitivul să înregistreze cele mai mari vânzări.


Se pare că în prezent Samsung face investigații cu privire la incidentele raportate, dar compania nu a ieșit încă public cu vreun comunicat.

În plus, potrivit informațiilor din mediul online se pare că livrările de Galaxy Note 7 ar fi fost întrerupte de compania producătoare la începutul acestei săptămâni.

Samsung încă investighează problema, dar este de așteptat să facă o declarație oficială, fie în acest week-end fie la începutul săptămânii viitoare. Potrivit sursei, o rechemare este posibilă, deși nu este clar cum s-ar putea realiza asta sau modul în care aceasta ar putea afecta credibilitatea companiei în viitor.

Este probabil ca problemele să țină doar de bateriile cu care au fost livrate un procent destul de mic de dispozitive, dar se poate să fie vorba și de erori de proiectare.

"Cel mai important lucru este siguranța clienților noștri și nu dorim să dezamăgim clienții fideli", a declarat sursa citată de Yonhap.

SURSA: Yonhap News

ACTUALIZARE 02.09.2016

Samsung a confirmat oficial existența problemei la modelul Galaxy Note 7 şi a decis să recheme toate telefoanele vândute dar și din stocurile comercianților, acestea urmând să fie înlocuite cu dispozitive noi, fără această problemă.

Rechemările vor afecta pieţe precum Coreea de Sud sau SUA, dar nu şi China, unde telefonul se comercializează cu alt tip de baterie. 

Nu se cunoaște numărul total de dispozitive afectate, dar se pare că ar fi undeva la 24 de unităţi dintr-un milion.

SURSA: Reuters

Niciun comentariu:
Write comentarii