Samsung și Nexus sunt cele mai sigure telefoane mobile

As always, we find the only Android devices that we can recommend without major reservations are Nexus and, now, Samsung devices, provided they keep releasing those security updates quickly.
Compania de cercetare Duo Labs ne informează că Gal Beniamini, un expert în securitate respectat și membru al Qualcomm’s Product Security Hall of Fame, a demonstrat o vulnerabilitate de securitate gravă care afectează toate dispozitivele care nu au primit încă actualizarea de securitate pentru luna mai.

Dintre dispozitivele testate, numai telefoanele Nexus și seria Samsung Galaxy au demonstrat îmbunătățiri substanțiale ale măsurillor de securitate, față de rezultatele din luna ianuarie. Din acest motiv, cercetătorii spun că ei nu pot sfătui utilizatorii să cumpere alte mărci din punct de vedere al securității.


Potrivit companiei de cercetare, 75% dintre telefoanele Samsung Galaxy S6 au primit actualizarea de securitate pentru luna mai, comparativ cu 0% care au primit actualizarea din ianuarie. În cazul Samsung Galaxy S5, 0.2% au fost actualizate cu update-ul din ianuarie, comparativ cu 45% care au primit actualizarea de securitate din luna mai. 75% dintre telefoanele Nexus au primit actualizarea lunii mai.

Duo Labs recomandă ca utilizatorii de dispozitive Android să instaleze de îndată orice actualizare de securitate ce le este livrată. 

Cunoaștem deja că în cazul gamei de telefoane Nexus, Google livrează actualizările de securitate lunare imediat ce sunt lansate. Iată că și Samsung încearcă să facă eforturi în aceste sens.


În lumea Android, preocupările legate de securitate sunt la fel de răspândite, ca în orice alt domeniu. La conferința Google I / O 2016, dezvoltatorii sistemului de operare Android au arătat că chestiunile de securitate sunt cea mai mare problemă cu care se confruntă.

Sursa: Duo Labs

Niciun comentariu:
Write comentarii