Android 8.0 a fost prezentat oficial și se numește Oreo


Așa cum era de așteptat, versiunea anului 2017 a sistemului de operare Android se numește Oreo, asta am aflat astăzi de la Google.

Primul contact cu Android 8.0 Oreo l-am avut prin luna martie a acestui an când a fost publicată prima versiune Developer Preview. Ulterior am aflat că numărul de versiune va fi 8.0 iar denumirea va fi un nume de bomboană sau dulciuri care începe cu litera O, totul în logica și în ordinea obișnuită, având în vedere că versiunea anterioară este Android Nougat 7.0.


Android Oreo este disponibil de astăzi pe AOSP și dacă rulezi programul Android Beta pe unul dintre dispozitivele compatibile din gama Nexus sau Pixel.

Așa cum ne-a sugerat în ultima perioadă prin mai multe postări pe rețelele sociale, Google a decis astăzi, odată cu eclipsa de soare, să dezvăluie în cele din urmă porecla următoarei versiuni Android. Cunoscut pur și simplu ca "O" pentru ultimele câteva luni, acesta are oficial un nume complet - Oreo.

Google mai anunță că până la sfârșitul anului noua versiune Android ar trebui să sosească pe dispozitivele de la HMD Global (Nokia), Huawei, HTC, LG, Motorola, Samsung, Sharp, Essential, General Mobile și Sony odată cu noi dispozitive lansate sau odată cu actualizările livrate pe dispozitivele existente.

Cea mai recentă versiune Android are suport pentru picture-in-picture (2 aplicații pe același ecran), puncte de notificare, include emoji complet redesenați (peste 60 de noi emoji), Google Play Protect incorporat, consum de energie scăzut, este mai rapid și include suport pentru aplicații instant (aplicații ce le deschizi direct în browser). Vezi AICI mai multe.


Niciun comentariu:
Write comentarii