Căști fără fir Tronsmart Onyx Ace | Review, Unboxing și Specificații

Căști fără fir Tronsmart Onyx Ace | Review, Unboxing și Specificații

Odată ce Apple a introdus pe piață căștile fără fir AirPods, acest gen de produs a devenit foarte popular, iar conceptul a fost preluat și de alți producători. Nu încerc să spun că acesta ar fi un lucru rău, dimpotrivă, astfel există alternative, există diferite variante de preț, căci produsul companiei americane este foarte scump și inaccesibil pentru consumatorii mai atenți cu cheltuielile.

Din această categorie de produse, Tronsmart oferă căștile fără fir Onyx Ace, ale căror caracteristici și specificații tehnice par să fie cel puțin egale sau chiar superioare celorlalte de pe piață, iar prețul de achiziție nu are concurență. Onyx Ace sunt disponibile în două variante de culoare, respectiv: alb și negru. Eu am avut la dispoziție pentru teste varianta de culoare albă.

Pentru că Tronsmart nu este un brand foarte cunoscut la noi în țară, trebuie să știi că acesta este un producător de produse electronice cu sediul în Shenzhen, China. Compania furnizează periferice pentru smartphone-uri și este specializată pe partea de încărcare rapidă, tehnologie wireless, produse audio. Ambasadorul lor la marcă este fotbalistul uruguayan Luis Suárez.

Poți cumpăra sau verifica prețul și disponibilitatea căștilor Tronsmart Onyx Ace aici:

    

Citește și:

1. UNBOXING

Vezi în clipul de mai jos cum se prezintă cutia în care se comercializează căștile wireless Tronsmart Onyx Ace, dar și ce se găsește în interiorul acesteia:
  • Tronsmart Onyx Ace - 2 x căști fără fir
  • Cutiuța pentru transport și încărcare
  • Cablu USB Type-C pentru încărcare
  • Manual de utilizare

2. PLUSURI ȘI MINUSURI

PLUSURI:
MINUSURI:
-design foarte frumos
-căștile și cutia au dimensiuni reduse și o greutate foarte mică
-sunt rezistente la transpirație
-sunet bun, clar, cu un bas extrem de puternic
-volum suficient de puternic care acoperă fără probleme zgomotul ambiental
-control tactil, simplu, prin atingerea căștilor
-autonomie foarte bună
-raport excelent calitate/preț
-materialul din care sunt realizate căștile și cutia de transport nu este cel mai bun. S-a folosit un plastic dur, lucios și alunecos
-lipsa unei varietăți mai mari a culorilor în care sunt disponibile pentru comercializare
-căștile nu au membrană de cauciuc și nu se potrivesc etanș în urechi
-design inspirat de produsul similar Apple

3. SPECIFICAȚII

DISPOZITIV

Tronsmart Onyx Ace

Tehnologie

-Qualcomm aptX audio, cVc 8.0 tehnologie de anulare a zgomotului, DSP

Chip

-Qualcomm® QCC3020, acceptă aptX, AAC, SBC

Bluetooth

-Versiune 5.0

-Compatibilitate HFP / HSP / AVRCP / A2DP

Dimensiuni

-Căști: 39 x 16,5 x 16,8 mm

-Cutiuță: 48 x 23 x 57,5 ​​mm

Greutate

-Căști: aproximativ 4g

-Cutiuță: aproximativ 37g

Distanța de transmisie

-Până la 15 metri

Rezistență la apă

-Certificare IPX5

Capacitate baterie

-Căști: 40 mAh

-Cutiuță de încărcare: 400 mAh

Autonomie de funcționare

-Căști: până la 5 ore (50% volum)

-Carcasă de încărcare: până la 24 de ore (50% volum)

Autonomie în standby

-Căști: aproximativ 60 de ore

-Cutiuță de încărcare: 90 de zile

Timp de încărcare

-Căști: aproximativ 1 oră 20 minute

-Carcasă de încărcare: aproximativ 1 oră și 30 de minute

Culori

-alb, negru

Accesorii

-Cablu USB Type-C pentru încărcare
-Cutiuță pentru transport și încărcare

    4. DESIGN ȘI HARDWARE












    Căștile Tronsmart Onyx Ace se comercializează într-o cutiuță pentru transport și încărcare ce include un acumulator propriu. Cutiuța are un design compact, dimensiuni reduse, margini și colțuri rotunjite și poate fi purtată cu ușurință în orice buzunar. Este confecționată din plastic, având câteva inserții metalice în zona capacului și a ledurilor care indică nivelul de încărcare a acumulatorului intern.

    Cutiuța cântărește doar 37g, iar dimensiunile sunt de 48 x 23 x 57.5 mm. Ea are incorporat un acumulator propriu cu o capacitate de 400 mAh cu ajutorul căruia căștile pot fi încărcate de la zero la 100% de 5 ori. Nivelul bateriei interne a cutiuței poate fi verificat cu ajutorul celor 4 leduri cu lumină albă, încorporate cu un design elegant pe partea sa frontală. Capacul magnetic al cutiuței este prevăzut cu magneți pentru a îl menține în poziția închis și se închide/deschide foarte ușor.

    Cutiuța de transport dispune în partea inferioară de o mufă USB Type-C pentru încărcare. Încărcarea sa completă durează aproximativ 1,5 ore și se face cu un cablu deja inclus în pachetul în care se comercializează și cu care se poate conecta la un încărcător sau la un laptop.

    Cele două căști sunt confecționate din același plastic alb și lucios având câte o inserție metalică în zona senzorilor tactili și câte un led cu lumină albă în zona de jos a piciorușelor. Ele nu au membrană de cauciuc pentru a se potrivi etanș în urechi însă se fixează destul de bine și confortabil, chiar și așa. Zgomotul ambiental este suprimat eficient cu ajutorul celor 4 microfoane incorporate.

    Căștile Tronsmart Onyx Ace dispun de tehnologia Qualcomm aptX audio pentru o fidelitate audio superioară și un consum de energie foarte redus. O cască cântărește doar 4g și are următoarele dimensiuni: 39 x 16.5 x 16.8 mm.

    Controlul căștilor se face în totalitate în mod tactil prin atingerea lor pentru: pornire/oprire, play/pause, next/previous song, volume +/-, răspunde/respinge apel și activarea asistentului vocal.

    Căștile sunt certificate pentru rezistență la transpirație dar nu și pentru scufundare în apă. Dispun de bluetooth 5.0 și îți arată nivelul bateriei în meniul telefonului, iar pairing-ul se face rapid, imediat ce se deschide capacul cutiuței pentru transport.

    Autonomia acestor căști este foarte bună, putând ajunge până la 5 ore dacă sunt utilizate la un volum rezonabil și la 24 de ore reîncărcându-le cu energia înmagazinată în cutiuța de transport.

    5. PERFORMANȚĂ

    Sunetul redat de căștile Tronsmart Onyx Ace este de o fidelitate superioară. Bas-ul este foarte puternic, depășindu-l chiar și pe cel al unor căști wireless de 3-4 ori mai scumpe. Înaltele și mediile sunt ok, dar volumul putea fi mai puternic. Sunetul în timpul apelurilor se aude clar iar căștile pot fi folosite independent una de cealaltă, adică una poate rămâne în cutie.

    Controlul tactil se face ușor și intuitiv, dar sensibilitatea zonelor tactile putea fi mai redusă. Orice încercare de a așeza o cască în ureche poate genera accidental modificarea volumului sau o altă comandă.

    Plasticul lucios din care sunt confecționate căștile și cutiuța pentru transport devine foarte alunecos de la grăsimea de pe mâini sau de pe urechi, atât de alunecos încât uneori reușeam cu greu să le scot din cutiuță. Totuși, în ansamblu, design-ul este unul foarte frumos și plăcut, atât în ceea ce privește cutiuța, dar și căștile.


    Conectarea la un telefon mobil Android sau la orice altfel de dispozitiv cu bluetooth este extrem de facilă și rapidă, iar conexiunea nu se va întrerupe pe o rază de 10-15 metri.

    6. BATERIE

    Cele două căști Tronsmart Onyx Ace au o autonomie declarată de producător de 5 ore fiecare la un volum de 50% și de 24 de ore cu ajutorul energiei înmagazinate în cutiuță, în aceleași condiții. Pot confirma că autonomia este într-adevăr foarte bună și chiar dacă le folosești permanent la volum maxim, ea poate atinge lejer 3 ore cu un ciclu de încărcare, ceea ce este mai mult decât suficient.

    Timpii specificați de producător pentru încărcare sunt reali, o oră și 20 de minute pentru căști și o oră și 30 de minute pentru cutiuță.

    7. PREȚ ȘI CONCLUZII

    La un preț mediu de 150 de lei sau chiar mai mic de atât, căștile Tronsmart Onyx Ace sunt unul dintre cele mai bune produse de acest gen. Dimensiunile, designul plăcut, materialele de calitate bună folosite, sunetul bun, bas-ul puternic, autonomia bună și raportul calitate preț foarte corect, fac din acest produs o alegere bună pe care aș face-o fără rezerve.

    Cumpără sau verifică prețul produsului aici:
        

    Niciun comentariu:
    Write comentarii