Samsung Galaxy Watch 42mm | Review, Unboxing și Specificații

Samsung Galaxy Watch 42mm | Review, Unboxing și Specificații

După seria Gear S (Gear S2, Gear S3), Samsung face un mic rebrand pentru ceasurile sale inteligente care de acum se numesc Galaxy Watch, aliniindu-se astfel la denumirea telefoanelor sale cu Android.

Samsung Galaxy Watch încearcă să facă cam de toate, de la urmărirea somnului, până la urmărirea activității sportive, la plăți în magazine și orice alte funcții tipice pentru un smartwatch, arătând bine în același timp. Multe dintre noile funcționalități se datorează noii versiuni a sistemului de operare TizenOS 4.0.

Samsung se încăpățânează în continuare să nu facă trecerea la Android Wear și folosește în continuare sistemul de operare Tizen OS care, pe de o parte oferă smartwatch-ului o fluiditate și o rapiditate ireproșabile, dar pe de alta îl privează de multitudinea de aplicații disponiblile pentru Android Wear.

Citește și:
Pentru a se adresa unui segment de public și mai larg, Samsung a făcut disponibile aplicațiile Gear și Health și pentru iOS și, în același timp, ceasul este disponibil în două dimensiuni și trei culori.

Lansat în august 2018, Samsung Galaxy Watch se dorește a fi cel mai bun produs din această categorie pe care l-a produs compania sud-coreeană, fiind disponibil în două variante de 46mm și 42mm, acesta din urmă având două culori Midnight Black și Rose Gold.

Am testat versiunea de 42mm, în ambele opțiuni de culoare, iar concluziile le poți citi în continuare.

1. UNBOXING

Vezi în clipul de mai jos cum se prezintă cutia în care se comercializează Samsung Galaxy Watch 42mm dar și ce se găsește în interiorul acesteia:
  • Ceasul cu cureaua din silicon aferentă
  • Curea de rezervă din silicon pentru persoane cu încheieturi mai mici
  • Încărcătorul de perete
  • Pad-ul magnetic pentru încărcare wireless
  • Manuale, ghiduri, instrucțiuni și certificatul de garanție

2. PLUSURI ȘI MINUSURI

PLUSURI:
MINUSURI:
-design elegant și frumos care îl transformă într-un accesoriu fashion, caracteristică amplificată și de diponibilitatea în mai multe culori
-prezența ramei rotative pentru navigare, foarte utilă și cu un feedback foarte plăcut
-este ușor
-are încărcare wireless
-cureaua poate fi schimbată cu ușurință
-rezistență la apă și praf
-ecran
-suport pentru Spotify
-rezoluția ecranului ar fi putut fi mai mare
-sistemul de operare TizenOS, pe cât este de rapid și plăcut în utilizare, poate fi considerat mai restrictiv decât Android Wear
-față de versiunea de 46mm, bateria pierde destul de mult din capacitate

3. SPECIFICAȚII

DISPOZITIV
SAMSUNG GALAXY WATCH 42mm
Dimensiuni, greutate și construcție
-45.7 x 41.9 x 12.7 mm
-49 g
-Stainless Steel 316L
Ecran
-Ecran Super AMOLED de 1.2 inch, rezoluție de 360 x 360 pixeli și densitate de 278 ppi, protejat cu Corning Gorilla Glass DX+
Chipset
-Exynos 9110
Procesor
-Dual-core 1.15 GHz
Memorie
-Memorie internă 4 GB
-Memorie RAM 768 MB
Sistem de Operare
Tizen OS 4.0
Conectivitate
-fără SIM (fără conectivitate pentru rețele mobile)
-Wi-Fi 802.11 b/g/n
-Bluetooth 4.2, A2DP, LE
-fără mufă USB
-difuzor audio inclus
-GPS
-NFC
Altele
-Certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf până la maxim 50 metri adâncime
-Compatibil cu curele standard de 20mm
-Accelerometer, gyro, barometer, compass
-Senzor pentru ritm cardiac
-Culori - Midnight Black și Rose Gold
-Ramă rotativă
Baterie
-Li-Ion 270 mAh cu încărcare wirelles
Disponibilitate
-August 2018

4. PERFORMAȚĂ

Samsung Galaxy Watch 42mm se poate lăuda cu un chipset Exynos 9110 cu procesor dual-core la 1.15 GHz, 768 MB de memorie RAM, pentru suficient de multe procese de fundal, și 4GB memorie internă de stocare, disponibilă pentru a instala suficient de multe aplicații, dar mai ales fețe pentru costumizare.

Întrucât doar Samsung folosește Tizen OS pe ceasurile sale, primul gând ar putea fi că acesta este un dezavantaj în ceea ce privește oferta de aplicații disponibile sau chiar și în ceea ce privește compatibilitatea cu telefoanele cu alte sisteme de operare. Cu toate acestea, în aplicația Galaxy Apps vei găsi o ofertă foarte bogată de aplicații și de fețe pentru ceas, iar aplicația Galaxy Wearable este compatibilă atât cu Android, cât și cu IOS.


În ceea ce privește performanța, Samsung Galaxy Watch 42mm este rapid și fluid și nu are nici o întârziere în meniuri sau la comenzi. Este dotat cu toți senzorii cu care sunt dotate astfel de dispozitive, senzor de puls, accelerometer, gyro, barometer, compass, are GPS integrat, poți vedea fotografii pe ceas, documente pdf și poți vorbi la telefon de pe el.

5. DESIGN ȘI HARDWARE




Cureaua respectă standardul de 20mm, fiind extrem de ușor de schimbat







Comparație cu Gear S3 Frontier




Samsung Galaxy Watch 42mm adoptă un design care îi oferă un aspect de ceas normal cu un aer mai casual, poate un pic sport.

Carcasa și rama rotativă sunt metalice, cureaua este confecționată dintr-un silicon de foarte bună calitate, plăcut la atingere, de care nu se lipesc scamele sau praful, iar aspectul combinat al celor trei elemente îl transformă în ceea ce poate fi cu succes un accesoriu fashion.

Samsung Galaxy Watch 42mm este potrvit mai degrabă pentru doamne și domnișoare, mai ales în versiunea de culoare Rose Gold. Din punctul meu de vedere, varianta de 46mm este numai bună pentru brațul unui bărbat, fiind mai mare și mai robust.

Despre curele, merită punctat faptul că pot fi schimbate cu ușurință cu orice altă curea din orice tip de material (piele, silicon, metalică) care respectă standardul de 20mm. În cutie mai este inclusă o curea de rezervă mai scurtă, pentru cei/cele cu încheieturi mai mici.

Cele două butoane laterale sunt perfect proporționate și poziționate, pot fi accesate ușor când ceasul este purtat la mână și se simt foarte bine la atingere, având o suprafață striată.

Rama rotativă funcționează impecabil, oferă un feedback hepatic în timpul utilizării și este extrem de utilă pentru a naviga în meniul smartwatch-ului, fiind probabil unul dintre cele mai importante atuuri ale acestui produs.

În ansamblu, Samsung Galaxy Watch 42mm are un design plăcut, elegant, frumos, cu elemente bine proporționate, aspecte ce îl transformă într-unul dintre cele mai frumoase astfel de gadgeturi.


Ecranul de pe Samsung Galaxy Watch folosește tehnologia Super AMOLED și poate afișa o gamă de până la 16M de culori. Dimensiunea ecranului este de 1.3 inch, în cazul versiunii de 46mm, și de 1.2 inch, în cazul celei de 42mm, ambele cu o rezoluție de 360 x 360 pixeli și o densitate a pixelilor de 278 ppi. Protecția este asigurată de sticla Corning Gorilla Glass DX+.

Ecranul este vibrant, colorat și ușor de văzut în lumina directă a soarelui. Raportul screen-to-body este mai mult decât potrivit, ecranul pare a avea proporția corectă raportată la dimensiunea carcasei și nu arată subdimensionat ca în cazul altor astfel de produse.

Touchscreen-ul funcționează fără probleme dar poate deveni ușor o modalitate secundară de interacțiune cu ceasul, pentru că rama rotativă funcționează fără cusur și oferă în același timp o experiență mai plăcută și o utilizare mai ușoară.

Cele două butoane fizice din partea dreaptă oferă un ajutor suplimentar pentru navigare, funcționând la rândul lor ireproșabil.

7. SOFTWARE



Partea software și multitudinea de funcții și opțiuni ale acesteia sunt într-adevăr ceea ce face din Galaxy Watch un smartwatch atât de puternic.

Asta ne conduce inevitabil la sistemul de operare Tizen OS care, în ciuda faptului că oferă o viteză și o fluiditate superioare, poate pune probleme unei anumite categorii de utiliztori, în ceea ce privește oferta de aplicații disponibile, mai puține decât în cazul Android Wear.

Citește și:
Ceasul rulează TizenOS 4.0, care este intuitiv și optimizat pentru rama rotativă. Aplicațiile pot fi descărcate din Galaxy Apps unde există și o mulțime de fețe pentru personalizare.

Pentru monitorizarea activităților sportive, Galaxy Watch este excelent. Este capabil să urmărească un total de 39 de antrenamente diferite. Receptorul GPS integrat aduce un plus de precizie, iar senzorul pentru ritm cardiac va monitoriza activitatea cardiacă.

Un element de noutate este integrarea asistentului Samsung - Bixby. Când vine vorba despre Bixby, discutăm ca de obicei despre prezenta sa ca o dotare de moft, pentru că utilitatea sa la noi în țară nu este semnificativă.

Aplicația pentru conectare și sincronizare cu telefonul nu se mai numește Samsung Gear ci Galaxy Wearable și poate fi descărcată pe telefon direct din Magazinul Play, procesul de conectare și sincronizare decurgând oarecum simplu și fără probleme. Aplicația oferă un control aproape complet pentru ceas, pot fi vizualizate statistici și estimări ale nivelului bateriei, pot fi gestionate notificările, pot fi descărcate și schimbate fețele de ceas, se pot face transferuri de conținut, etc.

8. BATERIE

Samsung Galaxy Watch, varianta de 46mm vine cu o baterie de 472mAh, în timp ce versiunea de 42mm, din motive lesne de înțeles, are o baterie mai mică de doar 270mAh. Potrivit producătorului, versiunea de 46mm ar avea o autonomie de până la șapte zile iar cea de 42mm de până la 3 zile.


Potrivit constatărilor proprii, Samsung Galaxy Watch 42mm poate fi folosit cu o singură încărcare maxim 48 de ore sau vreo trei zile lumină, dacă îl închizi pe timp de noapte. Estimarea este valabilă pentru ceasul conectat permanent la telefon prin bluetooth, cu toate notificările active pe vibrații și cu luminozitatea la 7 din 10 și cu ecran activ permanent.

Samsung pune la dispoziție un suport wireless de încărcare sub forma unui pad magnetic care este dotat cu un indicator LED care te anunță când dispozitivul se încarcă sau când a fost încărcat complet. Conectarea la padul magnetic se face simplu prin simpla suprapunere pe el, fără a fi nevoie de anumite poziționări sau potriviri de pini.

9. PREȚ ȘI CONCLUZII

La data redactării articolului, Samsung Galaxy Watch 42mm costă aproximativ 1400-1500 de lei. La acest preț vei primi un produs de o bună calitate, cu un design frumos și elegant care cu siguranță nu va trece neobservat.

Tizen OS oferă suficiente posibilități de costumizare, ceasul are cam toți senzorii de care ai nevoie iar pe partea de fitness acoperă toate pretențiile. În plus are difuzor propriu, este certificat IP68 și are receptor GPS.

Niciun comentariu:
Write comentarii