Cum să ștergi bara de căutare Google de pe ecranul unui telefon Android

Cum să ștergi bara de căutare Google de pe ecranul unui telefon Android

Compania americană Google are ca principală sursă de venituri arhicunoscutul motor de căutare cu același nume, unde companii și firme mai mici sau mai mari dar și bloggeri plătesc pentru ca produsele lor, indiferent de tip, să apară cât mai bine în rezultatele căutărilor.

Google dezvoltă sistemul de operare Android și îl pune gratuit la dispoziția producătorilor de telefoane mobile ca sistem de operare open-source, dar cu anumite condiții.

Ce este Android | O scurtă poveste despre cel mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile

Astfel, indiferent de producător, orice telefon Android vine cu anumite aplicații Google preinstalate, cum ar fi browser-ul web Chrome, aplicația Youtube, Google Drive, Google Foto, etc., dar și cu acea bară de căutare pe ecranul principal.

Dacă ți se pare că bara de căutare Google ocupă spațiu "prețios" de pe ecranul telefonului, dacă ai impresia că îți consumă resursele telefonului ca memoria de stocare sau memoria RAM sau pur și simplu vrei să scapi de ea, trebuie să știi că poți face asta foarte ușor.

Cum să ștergi bara de căutare Google de pe ecranul unui telefon Android

Bara de căutare Google de pe ecranul telefonului tău este un widget ca oricare altul, la fel ca widget-ul ceas sau meteo, și de cele mai multe ori se poate scăpa de ea la fel ca și de celelalte.


În cazul celor mai multe modele de telefoane, cu mici diferențe în funcție și de versiunea Android pe care acestea o rulează, este suficient să ții apăsat cu degetul pe bara de căutare până când va apărea un meniu care oferă și opțiunea ștergere sau ascundere. În alte cazuri, după ce ții câteva secude apăsat cu degetul pe ea, fără a îl dezlipi, va trebui să o tragi spre un coș de gunoi ce va apărea în partea superioară sau inferioară a ecranului telefonului.

Mai există și cazul în care bara de căutare poate fi eliminată din setările lansatorului de aplicații, iar aceste setări se pot accesa după ce ții apăsat pe un loc liber de pe ecranul acasă.

OnePlus 3T - Galaxy Note8

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu funcționează pe telefonul tău, va trebui să folosești o metodă puțin mai complicată.

Cum dezinstalezi aplicațiile preinstalate și nedorite de pe un telefon Android | Cum scapi de bloatware

Va trebui să mergi în Setări>Aplicații și să dezactivezi aplicația Google iar apoi să repornești telefonul și bara de căutare Google va dispărea.


Recomandarea mea este să păstrezi totuși bara de căutare Google pe ecranul telefonului tău pentru că îți poate oferi un acces foarte rapid la căutări pe internet și are un aspect plăcut. Pe telefoanele moderne aceasta nu poate influența aproape deloc performanțele dispozitivului, iar dacă ți se pare că ocupă spațiu în care ai putea plasa un widget mai util pentru tine, o poți muta pe o altă filă ținând apăsat cu degetul pe ea și apoi trăgând-o spre extremitatea laterală a ecranului.

Niciun comentariu:
Write comentarii