Corning a anunțat Gorilla Glass 6, cea mai rezistentă sticlă pentru ecranele telefoanelor de până acum


Corning a anunțat cea de-a șasea generație a sticlei sale Gorilla Glass, una dintre cele mai folosite pentru protecția ecranelor pe majoritatea telefoanelor Android de top și una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate.

Corning Gorilla Glass 6 a beneficiat de un proces chimic de întărire care o face mai rezistentă decât generația anterioară - Gorilla Glass 5. Potrivit testelor, Gorilla Glass 6 ar rezista la de două ori mai multe căzături de la o înălțime de un metru, până la o medie de 15 astfel de șocuri.

Procesul specific de fabricație oferă un nivel semnificativ mai mare de comprimare decât este posibil cu sticla Gorilla Glass 5. Aceasta permite sticlei Gorilla 6 să fie mai rezistentă la deteriorare și la șocuri mecanice.


Cu siguranţă, Gorilla Glass 6 va fi folosită pe majoritatea telefoanelor de top din generaţiile următoare, iar noi vom fi martorii performanțelor sale. Rezistența la zgârieturi este un capitol cu multe necunoscute și ridică numeroase semne de întrebare. Gorilla Glass 5 a fost la rândul ei mai rezistentă la şocuri decât Gorilla Glass 4, însă rezistența la zgârieturi a lăsat de dorit.

Potrivit statisticilor, sticla de la Corning a fost folosită la peste 6 miliarde de dispozitive fabricate de mai mult de 45 de producători importanți de telefoane.


Niciun comentariu:
Write comentarii