Iată ce contribuție a avut Samsung la evoluția camerelor foto de pe telefoane mobile de-a lungul timpului

Contribuția Samsung la evoluția camerelor foto de pe telefoane mobile de-a lungul timpului

Lider la nivel global în ceea ce privește vânzările de telefoane mobile Android, Compania sud-coreeană Samsung a devenit pe piața telefoanelor mobile cam ceea ce era odinioară Nokia, un brand popular și de încredere.

În urmă cu 18 ani, Samsung lansa primul său telefon mobil care avea integrată o cameră foto și de atunci camerele foto au revoluționat industria telefoanelor mobile inteligente, Samsung fiind întotdeauna printre cei care au dat tonul. SCH-V200 este telefonul lansat în anul 2000 care permitea stocarea a până la 20 de fotografii cu o rezoluție de 0.35MP care puteau fi accesate doar cu ajutorul unui calculator.

De la vechile camere rotative care permiteau efectuarea primelor fotografii selfie, până la modul focalizare live de astăzi, ce oferă portrete dintre cele mai bune și mai frumoase, Samsung a stabilit standarde și a dat tonul de multe ori în ceea ce privește experiența foto pe care o poate oferi un telefon mobil.


Cu doar doi ani mai târziu, în 2002, Samsung a lansat modelul SCH-X590, foarte popular la vremea respectivă. Acesta era un model cu clapetă care avea pe axul dintre ecran și tastatură o cameră foto rotativă, cu o rezoluție de doar 0.11MP, ce a permis efectuarea pentru prima dată a unei fotografii de tip selfie.

În anul următor a urmat Samsung SCH-V420, un telefon flip al cărui afișaj putea fi folosit în modul peisaj și care permitea efectuarea de fotografii din noi unghiuri pentru rezultate mai creative.

Un prim pas foarte mare se face în anul 2010 cu primul telefon din seria Galaxy S ce oferea, pe lângă un senzor foto CMOS cu o rezoluție de 5MP, o gamă largă de moduri foto pecum: Panorama, Stop Motion și Cartoon Shot. În același timp își făcea apariția și un ecran mare cu touchscreen, care schimba complet modul în care utilizatorul interacționa cu camera foto a telefonului.

Cum să faci fotografii mai bune și mai frumoase cu un telefon Android

În anii 2013, 2014 și 2015 Samsung lansează Galaxy S3, S4 și S5. Cu o rezoluție de 8MP, Galaxy S3 putea realiza pentru prima dată serii de câte 20 de fotografii consecutive iar Galaxy S4 Zoom avea un senzor de 16MP cu 10x zoom optic.

Galaxy S5 a introdus un autofocus rapid de 0.3 cu HDR în timp real. Apoi, în anul 2016, modelul Galaxy S7 a adus focalizarea automată cu un sistem Dual Pixel care a schimbat drastic precizia și viteza autofocusului în timpul fotografierii și filmărilor. Acesta a fost, de asemenea, unul dintre cele mai bune telefoane inteligente de la începutul anului 2016.

În 2017, Galaxy Note8 a fost pionierul celor de la Samsung pe tărâmul camerelor foto duale, pe care alți producători îl abordaseră deja de ceva vreme. În același timp și-au făcut apariția noi moduri de fotografiere, cum ar fi Live Focus, zoom-ul hibrid și performanțe îmbunătățite la lumină slabă.

Cum funcționează camerele foto duale de pe telefoanele Android și ce avantaje oferă

Imaginea de mai jos a fost publicată de Samsung la scurt timp după lansarea duo-ului Galaxy S9 și S9 Plus, pentru promovarea lor. Seria Galaxy S9 a introdus pentru prima dată un sistem de camere cu diafragmă variabilă pentru smartphone-uri, cum nu s-a văzut până atunci decât la aparatele foto DSLR. Se poate comuta între o deschidere f / 1.5 și o diafragmă f / 2.4 pentru fotografii mai bune în special în condiții de iluminare slabă.

Niciun comentariu:
Write comentarii