Huawei nu va mai permite deblocarea bootloader-ului pe telefoanele sale pentru a bloca rootarea și instalarea de customROM

Huawei nu va mai permite deblocarea bootloader-ului pe telefoanele sale pentru a bloca rootarea și instalarea de customROM

Codurile de deblocare a bootloader-ului oferite până acum de Huawei pentru telefoanele sale Android permiteau utilizatorilor să facă root, să instaleze TWRP și ROM-uri personalizate.

Din motive prea puțin explicate sau justificate, compania din China a decis să nu mai ofere aceste coduri și astfel dă o lovitură puternică comunității de dezvoltatori pentru dispozitive Huawei.

În anunțul ce apare pe pagina web în cauză se precizează că decizia a fost luată pentru a "oferi o experiență mai bună pentru utilizatori și pentru a evita problemele cauzate de instalările de custom ROM". Serviciul va fi oprit pentru toate dispozitivele ce vor fi lansate după 24.05.2018 iar pentru cele vechi după 60 de zile de la acest anunț.


Până acum nu există vreun alt comunicat oficial iar cei de la XDA își fac încă speranțe că această decizie nu este una finală.

În acest fel s-ar putea încheia un capitol frumos din istoria comunității de dezvoltatori XDA pentru Huawei și a fanilor customROM.


Niciun comentariu:
Write comentarii