Opera Touch este un nou browser web pentru Android, care poate bloca reclamele și are protecție pentru minare criptomonedă

Opera Touch este un nou browser web pentru Android, care poate bloca reclamele și are protecție pentru minare criptomonedă

Compania norvegiană care dezvoltă browser-ul web Opera a lansat un nou produs din aceeași gamă denumit Opera Touch. Este vorba despre un nou browser pentru dispozitive mobile, optimizat pentru viteză, multitasking și conținut mai la îndemână ca niciodată.

Opera Touch este disponibil de astăzi pentru Android și pentru Windows, urmând a fi disponibil în viitorul apropiat și pentru iOS. Spre deosebire de browserul standard Opera, noua versiune Opera Touch a fost concepută special pentru a lucra împreună cu versiunea sa desktop, pentru a crea o legătură permanent sincronizată între cele două.


Se creează astfel o experiență comună pe cele două browsere (pentru PC și pentru mobil) printr-o simplă apăsare de buton ce va sincroniza parolele şi marcajele salvate. Denumită „Flow” funcţia de sincronizare presupune doar scanarea cu telefonul mobil a unui cod QR generat în versiunea pentru desktop.

Opera Tounch vine cu o interfață nouă și neconvențională care pune accentul pe utilizarea cu o singură mână. Browser-ul are în partea de jos a ecranului un buton denumit sugestiv „FAB-fast action button” ce oferă acces rapid la funcţia de căutare, paginile deschise, dar şi alte funcţii.


Browser-ul se deschide în modul de căutare și este pregătit din start să găsească lucrurile și informațiile de care ai nevoie.

În afara interfeţei optimizate pentru navigare rapidă, Opera Touch are implementate funcții la foarte mare căutare cum ar fi cea pentru blocarea reclamelor şi protecție pentru minare criptomonedă împotriva site-urilor care folosesc plugin-uri pentru generarea de monede virtuale. Opera Touch dispune de funcția de căutare vocală și permite utilizatorilor să scaneze un QR sau un cod de bare pentru a efectua o căutare.


Opera Touch este deja disponibil și poate fi descărcat gratuit pentru dispozitive Android din Magazinul Play, accesând link-ul de mai jos. Vezi mai jos și un clip de prezentare a funcționalităților cheie oferite de noul browser web.




Niciun comentariu:
Write comentarii