Cum să localizezi un telefon mobil Android în timp real pe hartă

Cum să localizezi un telefon mobil Android pe hartă

Google oferă utilizatorilor de dispozitive Android un instrument denumit Găsește-mi dispozitivul, cu ajutorul căruia acestea pot fi localizate în timp real pe hartă.

Titlul acestui articol trimite la un subiect delicat din multe puncte de vedere dar cele mai importante sunt cele legate de etică și legalitate. Dacă presupunem că este vorba despre copilul tău minor, pare că totul se mai simplifică, căci este responsabilitatea ta să te asiguri că este în siguranță la tot pasul.

Cum setezi sau cum pregătești un telefon Android pentru a fi folosit fără riscuri de un copil

Găsește-mi dispozitivul poate fi accesat prin intermediul aplicației Android, ce poate fi descărcată din Magazinul Play folosind butonul de mai jos, sau de pe calculator urmând link-ul de AICI.

Pentru a putea utiliza cu succes acest serviciu și pentru a putea localiza pe hartă un telefon Android va fi necesar să te înscrii în Găsește-mi dispozitivul cu numele de utilizator și parola contului Google folosit pe telefonul pe care vrei să îl localizezi.



Scopul primordial al acestui instrument este de a face posibilă găsirea unui dispozitiv Android (telefon, tabletă sau ceas) pierdut sau furat, de a îl bloca și de a șterge datele din el.

Cum să găsești un telefon Android pierdut sau furat și cum să stergi toate datele din el

Pentru a folosi Găsește-mi dispozitivul, telefonul, tableta sau ceasul pe care vrei să le localizezi trebuie:
  • să fie pornit;
  • să fie conectat la un Cont Google;
  • să fie conectat la date mobile sau Wi-Fi;
  • să fie vizibil pe Google Play;
  • să aibă activată Locația;
  • să aibă activată aplicația Găsește-mi dispozitivul.


Găsește-mi dispozitivul oferă utilizatorilor de dispozitive Android mai multe funcții, după cum urmează:
  • Redați sunet - Funcția apelează dispozitivul la volum maxim timp de 5 minute, chiar dacă este setat pe silențios sau pe vibrații;
  • Blocați - Funcția vă blochează dispozitivul cu codul PIN, modelul sau parola dvs. Dacă nu aveți o blocare, puteți seta una. Pentru a ajuta pe cineva să vă returneze dispozitivul, puteți adăuga un mesaj sau un număr de telefon pe ecranul de blocare;
  • Ștergeți - Funcția șterge definitiv toate datele de pe dispozitiv (dar este posibil să nu șteargă cardurile SD). După ce ștergi datele, aplicația Găsește-mi dispozitivul nu va funcționa pe dispozitiv.
Important: un dispozitiv Android de pe care au fost șterse datele cu ajutorul Găsește-mi dispozitivul nu va putea fi refolosit decât cu contul Google cu care era utilizat înainte de ștergerea datelor. Nu va putea fi folosit fără un cont Google dar nici cu altul decât cel inițial.

Niciun comentariu:
Write comentarii