Telefoane Android cu scanner pentru amprente amplasat frontal sau pe partea din spate?

Telefoane Android cu scanner pentru amprente amplasat frontal sau pe partea din spate?

Poziționarea scanner-ului pentru amprente poate avea avantaje și dezavantaje. Amplasarea sa pe partea din față a dispozitivului oferă acces oricând și din orice poziție, chiar și când telefonul este amplasat pe birou de exemplu, în timp ce, dacă ar fi fost amplasat pe partea din spate, ar trebui mai întâi să îl ridici sau să îl întorci înainte de a-l folosi.

În același timp, mulți utilizatori spun că un scanner pentru amprente amplasat pe spate ar fi mai ușor de folosit atunci când telefonul este ținut în mână. De asemenea, scanner-ul amplasat frontal îți permite să folosești mai multe degete, în vreme ce atunci când este amplasat pe spate, cel mai adesea, te forțează să folosești arătătorul, fiind singurul deget cu care îl poți ajunge.

În prezent există și alte metode de deblocare sigură a dispozitivelor Android cum ar fi Face unlock sau Iris scanner, dar niciuna nu s-a dovedit până acum la fel de sigură sau la fel de rapidă. Se pare că dacă sunt la fel de sigure nu sunt la fel de rapide și invers, dacă sunt la fel de rapide, aceste metode alternative nu mai sunt la fel de sigure.

Direcția în care evoluează designul telefoanelor mobile inteligente moderne conturează un ecran mare, care să ocupe cât mai mult din suprafața panoului frontal al dispozitivului. Două tipare sunt foarte apreciate, unul ar fi seria Galaxy S de la Samsung, cu marginile de deasupra și de dedesubtul ecranului foarte înguste și cu cele laterale aproape inexistente, și celălalt ar fi iPhone X cu acea inserție foarte discretă și micuță, de tipul unui breton, în partea superioară a ecranului, pentru a face loc camerei selfie și senzorilor.


Tocmai aceste tendințe duc la eliminarea scanner-ului pentru amprente de pe partea frontală a telefoanelor pe partea din spate a carcasei, întrucât spațiul necesar practic dispare.

Aș exemplifica aici cazul seriei Galaxy S de la Samsung, modelele anterioare duo-ului S8 și S8 Plus, pentru care butonul Home cu scanner-ul implementat în el devenise aproape emblematic iar apoi a fost mutat pe partea din spate. Nefericirea face că a fost poziționat chiar incomod pe Galaxy S8 (ce să mai vorbim despre Galaxy Note8) dar aspectul a fost remediat odată cu Galaxy S9. În aceeași ordine de idei, OnePlus 5T a fost primul dispozitiv Android al companiei din China cu scannerul pentru amprente amplasat pe partea din spate, din cauza ecranului mare cu aspect de 18: 9 și marginile foarte mici.

Citește și:

O soluție salvatoare, sofisticată și privită cu mare interes ar fi amplasarea scanner-ului pentru amprente direct în ecran, atât timp cât în marginea de sub el nu mai este loc. Ideea e interesantă și ingenioasă, dar implemetarea pare mai complicată și asta duce la existența a foarte puține astfel de dispozitive în prezent, dintre care exemplific Vivo X20 Plus UD prezentat în luna ianuarie 2018.
Un sondaj realizat pe pagina de Facebook GrigDroid.ro relevă că utilizatorii de telefoane Android preferă în continuare scanner-ele pentru amprente amplasate frontal. Astfel, 61% dintre participanți și-au declarat această preferință, în vreme ce 39% dintre ei ar opta pentru un scanner pentru amprente amplasat pe partea din spate a telefonului.

Niciun comentariu:
Write comentarii