Huawei P20 și P20 Pro au fost prezentate oficial. Design asemănător cu iPhone X și camera triplă Leica

Huawei P20 și P20 Pro au fost prezentate oficial. Design asemănător iPhone X și camera triplă Leica

Parisul a fost astăzi gazda evenimentului de prezentare oficială, organizat de chinezii de la Huawei pentru noile lor vârfuri de gamă - Huawei P20 și Huawei P20 Pro. Evenimentul a fost marcat de câteva repere esențiale ca acea inserție de tip breton din partea superioară a ecranului împrumutată de la iPhone, difuzoare stereo și cameră triplă Leica.

Huawei P20

Huawei P20 este cel mai mic dintre cele două dispozitive, având un ecran LCD de 5,8 inch și o rezoluție de 1.080 x 2.244 pixeli. În partea de jos, sub ecran, este amplasat un scanner pentru amprente, producătorul optând astfel pentru cea mai confortabilă poziționare pentru utilizator.

P20 funcționează cu un chipset Kirin 970 cu un procesor octa-core, placă video Mali-G72MP12 și 4GB de memorie RAM, cu spațiu de stocare de 64 GB care poate fi extins dacă renunți la al doilea SIM.

Corpul telefonului este proiectat preponderent din sticlă fiind armat cu o ramă metalică.


Camera foto principală este un ansamblu dual Leica îmbunătățit, cu un senzor monocrom de 20 MP şi unul RGB de 12 MP iar camera selfie dispune de un senzor de 24 MP. Camera principală este capabilă de diverse efecte de fundal și lumină, 2x zoom fără pierderi și poate captura videoclipuri 720p @ 960fps slow-motion.

Huawei P20 este alimentat de o baterie de 3.400 mAh cu suport pentru Huawei's Super Charge. Este certificat IP53 pentru rezistență la apă și praf și va fi disponibil pe toate piețele.

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro este versiunea îmbunătățită a lui P20 și vine cu specificații superioare la mai multe capitole.

Ecranul are o diagonală de 6,1 inch cu același aspect-ratio de 18,7: 9 și rezoluție de 1.080 x 2.244 pixeli, tehnologie OLED. Scannerul pentru amprente este de asemenea amplasat în față, sub ecran. Acesta poate fi folosit şi pe post de buton multifuncţional care prin apăsare scurtă funcționează ca buton „back”, prin apăsare lungă funcționează ca buton „home”, iar prin glisare pe orizontală se accesează aplicaţiile recente. Cei cărora nu le place bretonul îl pot ascunde din setări cu o bară neagră în partea de sus, care va face ca ecranul să pară că are laturi drepte.

Procesorul și placa video sunt aceleași, dar dispune de memorie RAM de 6GB și memorie de stocare de 128GB.

Potrivit DXoMark, Huawei P20 Pro are una dintre cele mai bune camere foto de pe piaţă cu un sistem triplu de senzori, astfel: senzor RGB de 40 MP, senzor monocrom de 20 MP şi senzor telefoto de 8 MP cu stabilizare optică. Sistemul oferă zoom optic 3x, hibrid de 5x şi zoom digital de 10x. Camera frontală are un senzor cu rezoluție de 24 MP.

Huawei P20 Pro este capabil să filmeze super slow motion la 960 fps la rezoluţie maximă 720p.

La celelalte capitole Huawei P20 Pro are o baterie mare de 4.000 mAh care suporta Super Charge (58% in 30 de minute) este certificat IP67 pentru rezistența la praf și apă și rulează Android 8.1 cu EMUI 8.1.

De pe ambele telefoane lipsește jack-ul audio universal de 3,5 mm.

Huawei P20 este disponibil imediat, în timp ce P20 Pro va apărea în magazine pe 6 aprilie. P20 costă 650 de euro, în timp ce P20 Pro va costa 850 de euro.

Cele două smartphone-uri vor fi disponibile în patru nuanţe: twilight/amurg, negru, albastru şi aur roz. 

Niciun comentariu:
Write comentarii