Google a publicat Android P Developer Preview 1, prima versiune de test a viitorului Android 9.0

Google a publicat Android P Developer Preview 1

Google a publicat Android P Developer Preview 1, prima previzualizare pentru dezvoltatori a următoarei versiuni a sistemului de operare Android - Android P.

Google nu recomandă fanilor Android entuziaști instalarea acestei versiuni și o cataloghează drept o versiune alfa foarte instabilă, care poate cauza foarte multe probleme, are o mulțime de bug-uri și este utilă în acest stadiu doar dezvoltatorilor de aplicații. 

Android P Developer Preview 1 este disponibil pentru telefoanele Pixel și Pixel XL, precum și modelele Pixel 2 și 2 XL, dar nu și pentru vreun model Nexus.

În acest stadiu, Android P oferă suport nativ pentru decupaj în ecran pentru telefoanele care, urmând modelul iPhone X, folosesc ecrane cu acea inserție în partea superioară, de tip breton. De asemenea introduce navigarea la interior, în spații acoperite, bazându-se pe măsurarea distanței către punctele de acces Wi-Fi din apropiere dar fără a fi nevoie să te conectezi la ele. Cunoscând distanța de la trei sau mai multe puncte de acces înseamnă că poți calcula poziția telefonului cu o precizie de 1 până la 2 metri.



Notificările primesc îmbunătățiri în ceea ce privește mesageria și se vor afișa și imaginile sau stickerele, iar suportul pentru răspunsurile inteligente este acum la nivel de sistem, dezvoltatorii trebuie doar să-l activeze pentru aplicațiile lor. De asemenea, Google a modificat ușor designul panoului de notificare, iar setările rapide se schimbă, la fel ca în cazul fiecărei versiuni Android noi.


Mai există elemente de noutate dar detaliile devin mai tehnice și mai complicat de înțeles pentru utilizatorii obișnuiți.

Parcursul următoarelor versiuni de test îl poți vedea reprezentat în imaginea de mai jos. Începând cu DP2, în cursul lunii mai, vom intra în faza beta iar versiunea finală va fi publicată în al treilea trimestru al anului, probabil prin lunile august-septembrie. Începând din luna mai, versiunile beta vor putea fi testate de orice utilizator de dispozitiv compatibil, prin înscrierea în programul Android Beta care va face posibilă instalarea la fel ca orice altă actualizare de sistem, prin intermediul unui fișier OTA.


Niciun comentariu:
Write comentarii