Cum să dezactivezi sunetul camerei foto pe un telefon Android

Cum să dezactivezi sunetul camerei foto pe un telefon Android

De obicei, telefoanele Android redau un sunet specific și scurt atunci când folosești camera foto pentru a surprinde instantanee fotografice. De cele mai multe ori, sunetul poate fi unul destul de puternic și uneori devine destul de enervant, mai ales când nu îți dorești să fii observat că faci o fotografie.

Dezactivarea sunetului de declanșare a camerei foto poate fi la fel de ușoară ca oprirea volumului pe unele dispozitive, în timp ce pe altele poate implica puțin mai mult efort. 

Trebuie să știi că multe țări nu permit telefoanelor inteligente să capteze fotografii fără sunet de declanșare, prin urmare dezactivarea sunetului camerei nu este chiar simplă pe anumite dispozitive, pentru că producătorii le-au proiectat așa, tocmai pentru a respecta cadrul legal local.


Interdicția de a dezactiva sunetul camerei foto de pe telefoane mobile se rezumă la dreptul la intimitate care poate fi încălcat cu ușurință, sau la fotografierea ori filmarea neautorizată, situații în care sunetul declanșator al camerei foto te poate da de gol.

Există trei moduri de a dezactiva sunetul produs de camera foto a unui telefon Android:
  • prin dezactivarea sunetului din setările camerei foto
  • prin folosirea telefonului în modul silențios
  • prin folosirea unei aplicații speciale, dedicate acestui scop
Citește și:

Dezactivarea sunetului camerei foto din setările aplicației

De obicei, majoritatea telefoanelor Android au o setare încorporată pentru a dezactiva sunetul camerei foto. Setarea poate fi întâlnită sub diferite nume în funcție de producătorul telefonului, cum ar fi "sunetul de declanșare", "sunetul camerei", "sunet obturator", etc. De regulă, în aplicația camerei foto, dacă există o astfel de opțiune va trebui să o cauți în setări.

Iată mai jos, cu titlu de exemplu, câteva capturi de ecran de pe telefoane diferite:

AllView X3 Soul Style, OnePlus 3T, Huawei P10, Nexus 6P

Dezactivarea sunetului camerei foto prin folosirea telefonului în modul silențios

Dacă pe dispozitivul tău Android lipsește setarea pentru dezactivarea sunetului produs de folosirea camerei foto, poți folosi această metodă. Tot ce trebuie să faci este să pui telefonul în modul silențios sau pe vibrații înainte de a folosi camera foto.

Dezactivarea sunetului camerei foto prin folosirea unei aplicații dedicate

Dacă nu reușești să-ți atingi scopul cu niciuna dintre metodele de mai sus, Magazinul Play îți stă la dispoziție cu zeci de aplicații care pot fi folosite pentru a dezactiva sunetul produs de folosirea camerei foto pe dispozitive Android. Folosește link-ul de mai jos și alege una dintre aplicații.

Niciun comentariu:
Write comentarii