Cum să transferi mesajele SMS și MMS de pe un telefon cu Windows Mobile pe un telefon Android

Cum să transferi mesajele SMS și MMS de pe un telefon Windows Mobile pe un telefon Android

Sistemul de operare Windows Mobile și-a făcut destul de bine simțită prezența pe piața telefoanelor inteligente, îndeosebi între anii 2012-2014. Pentru că nu a reușit să fie la fel de rapid, complet și ofertant ca Android și iOS, în zilele noastre Windows Mobile și-a găsit sfârșitul iar acum mai este utilizat la o scară foarte mică pe telefoane produse cu câțiva ani în urmă.

Dacă ești unul dintre acești din ce în ce mai puțini utilizatori de Windows Mobile și dacă pentru tine a venit vremea să faci trecerea la Android, în acest articol îți prezint o modalitate simplă și completă de a-ți transfera mesajele SMS și MMS de pe telefonul vechi, cu Windows Mobile, pe cel nou, cu sistem de operare Android.

Import SMS from Windows Phone

Aplicația Import SMS from Windows Phone dezvoltată de un tânăr programator pasionat din Timișoara, Leonardocezarÿ Ioan Chișciuc, poate asigura transferul mesajelor SMS și MMS de pe un dispozitiv cu Windows Mobile pe unul cu sistem de operare Android.

Aplicația are două versiuni, una gratuită și una PRO, aceasta din urmă putând fi achiziționată cu o sumă modică.

Aplicația gratuită nu include nici reclame și nici vreo limită de mesaje SMS ce pot fi importate. Totuși, versiunea PRO dispune de câțiva ași în mânecă și poate importa și MMS-uri și mesaje de grup, pe lângă SMS-uri. De asemenea, corectează automat fișierele invalide de tip .msg exportate de aplicația contacts+message backup de pe Windows Phone.

Versiunea gratuită a aplicației poate fi descărcată din Magazinul Play de aici:

iar versiunea PRO de aici:

De ce ai nevoie de această aplicație?

Pe Windows Phone există două aplicații care pot exporta mesajele în două formate diferite. Uneori, acele fișiere sunt exportate invalid. Informatic nu poți accesa inbox-ul mesajelor din Windows Phone pentru că Microsoft nu oferă acces la API-ul de mesaje prin SDK-ul lor, deci suntem limitați la cele două aplicatii de pe Windows Phone (contacts+message backup app sau Transfer my Data app).

Bineînțeles, fișierele exportate de pe Windows Phone nu pot fi citite de Android. Aplicația Import SMS from Windows Phone importă SMS-urile, citind acele două formate de fișier și inserând mesajele în inbox-ul/sentbox-ul telefonului Android.


CARACTERISTICI:
Importă atât formatele de fișiere MSG cât și VMSG
Citește toate diacriticele și emojis-urile din fișierul VMSG
Afișează data reală a mesajului din fișierul MSG
Gestionează mesajele SMS primite în timpul importului


Instrucțiuni de utilizare a aplicației Import SMS from Windows Phone

Aplicația va căuta întreaga memorie internă și pe cardul SD (dacă există) al telefonului Android pentru fișierele de backup din Windows Phone.

1. Exportă mesajele SMS sau MMS din Windows Phone folosind:
contacts+message backup app pentru dispozitive fără SD Card
contacts+message backup app sau Transfer my Data app pentru dispozitive cu SD Card
2. Transferă fișierele exportate (VMSG, MSG) pe telefonul Android prin USB, e-mail, cloud etc.
3. Pornește importul SMS-urilor.
4. Acceptă permisiunile solicitate pentru ca aplicația să funcționeze.
5. După ce apeși Import mesaje aplicația va căuta fișierele exportate din Windows Phone în memoria telefonului Android
7. Poți alege câte mesaje să fie importate sau poți opta pentru importarea tuturor.
8. Pentru Android 4.4+ va trebui să accepți solicitarea ca Import SMS from Windows Phone să devină aplicația pentru SMS implicită.
9. Așteaptă până când restaurarea este completă. Schimbă înapoi aplicația implicită pentru mesagerie.

Pentru mai multe informații, vezi clipul de mai jos și consultă secțiunea "Cum se copiază mesajele de pe Windows Phone" din interiorul aplicației.

Niciun comentariu:
Write comentarii