ASUS anunţă ZenFone 5 și 5Z, cu screen-to-body ratio uriaş, foarte asemănător cu iPhone X, cu Android și mult mai ieftin

ASUS anunţă ZenFone 5 și 5Z, cu screen-to-body ratio uriaş, foarte asemănător cu iPhone X, cu Android și mult mai ieftin

Asus a anunțat astăzi în cadul MWC 2018 la Barcelona modelele ZenFone 5 și ZenFone 5Z. Cele două sunt aproape identice cu excepția chipset-ului și memoriei RAM utilizate.

Ambele telefoane sunt construite pe un cadru metalic cu spate de sticlă și ecran cu margini curbate 2.5D, un design foarte asemănător cu cel afișat de iPhone X. Ecranul are un screen-to-body ratio foarte mare, de 90%, datorat lipsei ramei superioare ce a fost înlocuită doar de o imersiune de tip breton, ce găzduiește camera selfie și alți senzori.

Zenfone 5 are un ecran Super IPS de 6.2 inch, cu rezoluție de 2.246x1.080, cu raport de aspect 19: 9 și un breton cu 26% mai mic decât pe iPhone X. La interior găsim chipset-ul Qualcomm Snapdragon 636 și 4 sau 6GB memorie RAM cu 64 GB memorie de stocare.


Camera principala duală are o rezoluție de 12 MP cu diafragmă f/1,8, stabilizare optică OIS și autofocus. Camera selfie are un singur senzor cu rezoluție de 8 MP cu deschidere f/2,0.

Bateria are o capacitate de 3.300 mAh iar sistemul de operare este Android 8.0 Oreo cu interfața ZenUI 5.0 deasupra.

Zenfone 5Z, spre deosebire de Zenfone 5, este modelul superior și asta numai datprită chipset-ului Snapdragon 845 asociat cu până la 8GB de RAM și 256GB memorie de stocare. Prețurile oficiale pentru Zenfone 5 și 5Z nu au fost încă anunțate dar zvonurile anticipează jumătate din prețul unui iPhone X.


Niciun comentariu:
Write comentarii