Ultima vesiune a browser-ului Google Chrome pentru Android împiedică reclamele să deschidă file noi

Ultima vesiune a browser-ului Google Chrome pentru Android împiedică reclamele să deschidă file noi

Browser-ul web Google Chrome versiunea 64 (64.0.3282.116) pentru Android a fost lansat de pe 23 februarie în Magazinul Play, iar de curând actualizarea este disponibilă și în România.

Această nouă versiune împiedică site-urile care conțin anunțuri/reclame abuzive să deschidă noi ferestre/file fără permisiunea noastră, a utilizatorilor. De asemenea, sunt incluse și alte noi îmbunătățiri de stabilitate și de performanță.


Este vorba doar de blocarea ferestrelor de tip pop-up, care conțin reclame, nu și cele care deschid alte site-uri după ce dai click pe un link. Asta va mai face un pic de ordine în dezordinea creată de invazia reclamelor din mediul online și de agresivitatea lor pe care noi utilizatorii nu o putem controla.


O altă schimbare apare în ceea ce privește bara de navigare afișată pe ecran în browser-ul Chrome, a cărei culoare s-a schimbat din negru în alb. Schimbarea nu poate fi remarcată decât pe telefoanele cu bară de navigare onscreen și cu sistem de operare Android pur, ca Nexus și Pixel, căci pe celelalte exista deja o bară de navigare colorată deschis, ca parte a modificărilor făcute de producătorul lor, astfel încât acestea au rămas la fel după actualizare. Pe alte telefoane a rămas în continuare neagră.

Deci, cu excepția cazului în care telefonul tău nu utilizează bara de navigare nativă Android, nu vei vedea această modificare.

Niciun comentariu:
Write comentarii