Cum să blochezi apelurile de la numere private, numere necunoscute sau de la numere nedorite pe un telefon Android

Cum să blochezi apelurile de la numere private

Confortul și intimitatea personală nu ar trebui afectate de smartphone-ul modern iar acesta trebuie să ne ferească la nevoie de deranjul provocat de unele apeluri telefonice primite de la numere private, numere necunoscute sau de la numere nedorite.

Un telefon Android poate face asta fără probleme în ceea ce privește numerele necunoscute și numerele nedorite iar în acest articol îți voi arăta cum. Lucrurile sunt puțin mai complicate în cazul numerelor private unde, cu unele excepții (cum ar fi Samsung), se impune folosirea unei aplicații din Magazinul Play.

De la bun început este important să stabilim diferența între ceea ce înseamnă numere de telefon private, numere necunoscute și numere nedorite:
  • Numere private - numere de telefon care nu sunt afișate
  • Numere necunoscute - numere de telefon care se afișează dar care nu figurează printre contactele din agendă și nu știi cui aparțin
  • Numere nedorite - numere de telefon cunoscute de la care nu vrei să primești apeluri
Citește și:

Cum să blochezi apelurile de la numere necunoscute sau de la numere nedorite pe un telefon Android - Samsung, HTC, LG, Nexus și Pixel, OnePlus, Allview, etc.

Acest proces variază ușor în funcție de modelul telefonului tău dar și de versiunea sistemului de operare Android cu care este echipat.


1. Telefoane Samsung

Deschide aplicația Telefon, cea din care inițiezi apeluri, cu iconiță în formă de receptor, și intră în Setări accesând meniul din colțul dreapta sus (cele trei puncte verticale). Aici vei putea crea o listă cu numere de telefon necunoscute sau nedorite pe care să le blochezi sau poți activa opțiunea de blocare a apelurilor de la numere private, pe care, în mod fericit, producătorul sud-corean s-a gândit să o includă pe telefoanele sale.


2. Telefoane Allview

Deschide aplicația Telefon, cea din care inițiezi apeluri, cu iconiță în formă de receptor, și intră în Setări listă neagră accesând meniul din colțul dreapta jos (cele trei puncte orizontale). Aici vei putea crea o listă cu numere de telefon necunoscute sau nedorite pe care vrei să le blochezi, folosind Lista de blocare.


3. Telefoane Nexus și Pixel

Deschide aplicația Telefon, cea din care inițiezi apeluri, cu iconiță în formă de receptor, și intră în Setări accesând meniul din colțul dreapta sus (cele trei puncte verticale). Aici vei putea crea o listă cu numere de telefon necunoscute sau nedorite pe care vrei să le blochezi folosind opțiunea Blocare apeluri.


4. Telefoane OnePlus

Deschide aplicația Agendă/Contacte, cea care conține lista contactelor salvate, și intră în Setări accesând meniul din colțul dreapta sus (cele trei puncte verticale). Aici vei putea crea o listă cu numere de telefon necunoscute sau nedorite pe care vrei să le blochezi, folosind opțiunea Numere blocate.


5. Telefoane LG

Deschide aplicația Telefon, mergi în fila Istoric apeluri și intră în Setări accesând meniul din colțul dreapta sus (cele trei puncte verticale). Aici vei putea crea o listă cu numere de telefon necunoscute sau nedorite pe care vrei să le blochezi accesând Setări apeluri>Blocare și respingere apeluri cu mesaj>Numere blocate.

6. Telefoane HTC

Deschide aplicația Agendă/Contacte, cea care conține lista contactelor salvate, și intră în Setări accesând meniul din colțul dreapta sus (cele trei puncte verticale). Aici vei putea crea o listă cu numere de telefon necunoscute sau nedorite pe care vrei să le blochezi, folosind opțiunea Gestionează contacte>Numere blocate.

Cum să blochezi apelurile de la numere private pe un telefon Android

Should I Answer este o aplicație de securitate mobilă gratuită care te protejează împotriva apelurilor de la numere private, numere necunoscute sau de la numere nedorite.

Cu ajutorul ei pot fi blocate foarte ușor apelurile de la numere private, pe orice telefon cu sistem de operare Android, printr-o singură bifă aplicată pe opțiunea Block incoming calls from hidden numbers din fila Blocking.


Aplicația este gratuită și poate fi descărcată din Magazinul Play de aici:

Niciun comentariu:
Write comentarii