Ce este codul IMSI al unei cartele SIM, cum să îl afli și la ce folosește

Ce este codul IMSI al unei cartele SIM, cum să îl afli și la ce folosește

IMSI este prescurtarea de la International Mobile Subscriber Identity și reprezintă un cod de identitate internațională a unui utilizator de servicii de telefonie mobilă.

Ce este codul IMSI al unei cartele SIM și la ce folosește

Codul IMSI este folosit pentru identificarea utilizatorului unei rețele celulare fiind un cod unic la nivel global în toate rețelele mobile. Codul este stocat pe SIM ca un câmp de 64 biți, este alocat utilizatorului de operatorii de telefonie și este trimis de telefon către rețea pentru identificarea abonatului.


Un cod IMSI este un număr format de obicei din 15 cifre, dar poate fi mai și mai scurt. De exemplu, vechile coduri IMSI din Africa de Sud, care sunt încă utilizate pe piață, sunt formate din 14 cifre. Din componența unui cod IMSI, primele 3 cifre reprezintă codul de țară (MCC), care este urmat de codul rețelei mobile (MNC), format din 2 cifre (standard european) sau 3 cifre (standard nord-american). Restul cifrelor reprezintă numărul de identificare a abonamentului mobil (MSIN) în baza de clienți a rețelei.

Citește și:
IMSI:410072821393853
MCC410Pakistan
MNC07Warid Pakistan
MSIN2821393853
Mai familiarizați cu noțiunea propriu-zisă dar nu neapărat și cu ceea ce reprezintă ea pot fi abonații operatorului DigiMobil, care pentru a folosi roaming-ul utilizează opțiunea ChangeIMSI din meniul SIM Toolkit (Servicii SIM).

Cum afli codul IMSI al unei cartele SIM

Codul IMSI este inscripționat de regulă pe SIM și asta este cea mai simplă metodă de a-l afla. Altfel, pentru dispozitivele Android poți instala o aplicație care să îți citească codul IMSI de aici:

ATENȚIE!!!
Nu confunda codul IMSI cu seria IMEI. Seria IMEI este utilizată numai pentru identificarea dispozitivului și nu este într-o relație de identificare cu abonatul. Abonatul este identificat în rețea prin intermediul codului IMSI, care este stocat și imprimat pe cartela SIM.

Niciun comentariu:
Write comentarii