Următoarea versiune a sistemului de operare Android s-ar putea numi 9.0 Peppermint

Următoarea versiune a sistemului de operare Android 9.0 s-ar putea numi Peppermint

Ca de fiecare dată, speculațiile despre numele următoarei versiuni a sistemului de operare Android încep să apară cu mult timp înainte de momentul publicării, care de obicei are loc prin lunile august-septembrie.

Pentru cei mai puțin cunoscători într-ale domeniului, ultima versiune majoră Android publicată anul acesta este Android 8.0 Oreo, iar Google obișnuiește să denumească fiecare nouă versiune a sistemului de operare folosind un altgoritm numeric și unul alfabetic, ambele consecutive precedentei versiuni. Așadar Google ne-a obișnuit să ne livreze câte un desert anual, iar 2018 nu va face excepție.

Citește și:
În anul 2016, pentru Android 7.0 N sau vehiculat Nutella și Nougat, confirmându-se în cele din urmă ultima variantă. Anul acesta s-a zvonit Oreo și așa a fost, dar pentru 2018 zvonurile și speculațiile sunt abia la început.


Startul îl dă YouTuber-ul Marques Brownlee (@MKBHD) care a vopsit o mascotă Android roșie cu dungi albe și a postat o fotografie pe Twitter pentru a sugera numele următoarei versiuni, respectiv cel al ciocolatei Peppermint Pocky. 

Postarea a fost preluată chiar și de oficialul Google, Hiroshi Lockheimer, care a apreciat ideea lui @MKBHD drept una intrigantă, dar a fost preluată și de producătorul ciocolatei în cauză.

Dacă în cazul Android O nu au fost foarte multe variante care să concureze cu Oreo, pentru Android P se potrivește cam tot ce conține cuvântul Pie (plăcintă). Până la alte speculații, mi se pare că Android 9.0 Peppermint sună destul de bine, iar mascota cu roboțelul arată binișor în culoarea roșie brăzdată de dungi albe.

Rămâne de văzut ce nume de desert/prăjitură/bomboană vor alege cei de la Google, iar până prin vara viitoare pariurile rămân deschise.

Niciun comentariu:
Write comentarii