Google a anunțat Android Oreo (Go Edition) optimizat pentru telefoane low-end

Google a anunțat Android Oreo (Go Edition) optimizat pentru telefoane low-end

Google a anunțat oficial Android Oreo (Go Edition) o nouă versiune de Android dezvoltată special pentru dispozitivele Android low-end, având în vedere resursele limitate de memorie RAM și memorie de stocare ale acestora.

Cuvântul cheie care descrie Android Oreo (Go Edition) în comparație cu versiunea normală a sistemului de operare este optimizarea pentru dispozitivele care nu se pot lăuda cu specificațiile hardware. Optimizarea sistemului de operare în sine, optimizarea aplicațiilor implicite și o versiune optimizată a Magazinului Play care evidențiază aplicațiile light sunt elementele cheie.

Citește și:
Impactul tuturor acestor optimizări face ca Android Oreo (Go Edition) să aibă o viteză și o fiabilitate imbunătățite, o viteză cu 15% mai mare a aplicațiilor, se economisește de două ori mai mult spațiu de stocare și există, de asemenea, o funcție de economisire a datelor consumate de aplicații.


Aplicațiile Google preinstalate au fost reproiectate special pentru Go Edition. Printre acestea se numără Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Magazinul Play, Chrome, etc. Aceste aplicații ocupă mai puțin spațiu pe telefon și consumă, de asemenea, mai puține date și resurse în timp ce rulează.

În cele din urmă, Magazinul Play în sine a fost optimizat pentru a evidenția aplicațiile light. Se va putea descărca în continuare orice aplicație, dar va exista o secțiune de aplicații recomandate, populată de aplicații optimizate pentru utilizarea redusă a datelor.


Android Oreo (Go Edition) va fi livrat cu Android 8.1 Oreo care va fi publicat mâine, 6 decembrie. Fiecare dispozitiv cu o memorie RAM de 1GB sau mai puțin va veni cu funcția Go activată în mod prestabilit, iar Google spune că primul telefon cu hardware dedicat pentru Go Edition va ajunge în rafturile magazinelor în lunile următoare.

Niciun comentariu:
Write comentarii