Cotele distribuției sistemului de operare Android în luna octombrie. Android Oreo 8.0 își face apariția pentru prima dată

Cotele distribuției Android

După ce luna trecută remarcam că Android Oreo nu își făcuse încă apariția pe graficul cotelor distribuției sistemului de operare Android la nivel global, iată că a mai trecut o lună și Google a actualizat cifrele statistice, iar ultima versiune Android își face apariția pentru prima dată.

Android 8.0 Oreo apare în grafic cu o cotă de doar 0.2% și în ciuda acestui fapt, Android Nougat 7.0 și 7.1 au înregistrat și ele o creștere de 2% în această lună. Nougat are astfel o cotă totală de 17,8%, după mai mult de un an de la lansare.


Cea mai mare cotă de prezență pe dispozitivele Android de pe glob o deține în continuare Android Marshmallow 6.0 cu un procent de 32% iar pentru Android Oreo se așteaptă creșteri în perioada următoare.

Versiunile mai vechi nu au suferit modificări semnificative ale procentelor în această lună, atât Gingerbread, cât și ICS (care au câte 0.6%) vor scădea constant până vor fi eliminate din grafic.

Niciun comentariu:
Write comentarii