Ce este un fișier XAPK și cum se instalează pe un telefon Android

Ce este un fișier XAPK și cum se instalează pe un telefon Android

Un fișier de tip XAPK (cu terminația ".xapk") este un standard nou, un pachet utilizat pentru a instala aplicații Android pe dispozitive mobile care folosesc acest sistem de operare. Formatul XAPK este similar cu formatul standard APK, dar poate conține și alte materiale necesare aplicației, cum ar fi un fișier .OBB care stochează grafică, fișiere media și alte date ale aplicațiilor.

Fișierele XAPK sunt utilizate pentru distribuirea de aplicații Android pe site-uri terțe. Acest tip de fișiere nu este acceptat de Magazinul Play, unde se găzduiesc doar fișiere apk standard.


Ce este un fișier XAPK și cum se instalează pe un telefon Android

Pentru că fișierele XAPK nu sunt pachete standard de instalare a aplicațiilor Android, ele trebuie instalate manual sau utilizând un program de instalare specific, ce poate fi rulat pe calculator sau direct pe dispozitivul Android. După descărcarea unui fișier XAPK îl poți instala folosind programul pentru Windows sau aplicația pentru Android pe care le găsești în link-urile de mai jos.
Pure APK Install

APK Pure
Folosește site-ul web APKPure pentru a descărca aplicații și jocuri în format XAPK.

Alternativ, pentru a instala manual fișierele suplimentare, poți dezarhiva fișierul XAPK (care este un fișier .ZIP standard) și poți plasa fișierele extrase în locația corespunzătoare de pe dispozitiv.

Citește și:
Apariția formatului de fișiere XAPK a fost favorizată de dezavantajul că furnizarea de aplicații prin Magazinul Play este limitată la dimensiuni ale fișierelor APK de 50MB sau mai mici, ceea ce îi obligă pe dezvoltatorii de aplicații să utilizeze alte fișiere (cum ar fi fișierele OBB) pentru a stoca elemente grafice și materiale media suplimentare. Din cauza acestei limitări, unii dezvoltatori fac ca aplicațiile lor să fie disponibile pe alte site-uri și nu în Magazinul Play. 

Formatul XAPK a fost introdus pentru a ambala împreună fișierul APK și fișierul OBB pentru un proces de livrare și instalare complet.

ATENȚIE!! Verifică cu mare grijă dacă site-ul de unde vrei să descarci un fișier XAPK este unul de încredere, uneori acest tip de fișiere pot fi purtătoare de malware.

Niciun comentariu:
Write comentarii