Google negociază preluarea diviziei de telefoane mobile a companiei HTC

Google, HTC

Compania HTC a raportat în luna august venituri consolidate în valoare de 99.69 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mică cifră înregistrată de companie în ultimii 13 ani. Discutăm despre o scădere de 51.5% față de luna anterioară și de 54.4% față de aceeași perioadă a anului 2016.

Nici seria Pixel produsă pentru Google și nici flagship-ul HTC U11 de anul acesta nu au reușit să aducă HTC pe linia de plutire iar soluția nu pare să fie alta decât preluarea de către o companie mai mare. În acest caz, zvonurile indică Google ca parte interesată.


Se pare că vor fi purtate discuții între Google și HTC cu privire la o posibilă achiziție a diviziei de telefoane mobile, dar informațiile sunt neoficiale și nu există nici o sumă specifică menționată.

De ce ar face Google asta? Google are nevoie de o soluție de fabricație hardware pentru smartphone-urile Pixel, iar HTC tocmai a suferit pierderi financiare masive. În plus, zvonurile actuale indică faptul că Google colaborează cu LG pentru Pixel XL 2, ceea ce ar reduce profiturile HTC (HTC a facut prima generatie de telefoane Pixel) și mai mult.

Google a mai încercat marea cu degetul dar ultima afacere de genul acesta a fost când a achiziționat Motorola și ulterior a renunțat la companie vânzând-o către Lenovo.

Niciun comentariu:
Write comentarii