Cum să redirecționezi apelurile către un alt număr pe un telefon Android

Cum să redirecționezi apelurile către un alt număr pe un telefon Android

Funcția de redirecționare a apelurilor îți permite să transferi apelurile primite către orice număr de telefon activ, fix sau mobil, sau către căsuța vocală.

De exemplu, poți redirecționa apelurile către o persoană de încredere atunci când rămâi fără baterie la telefon. De asemenea, poți redirecționa apelurile către secretara sau colegul de la birou în timpul unei zile încărcate în care nu vei avea timp să răspunzi personal la telefon. La fel poți proceda și în vacanță cu telefonul de serviciu. Asta îți va oferi luxul de a avea încă telefonul la îndemână și a-l folosi pentru a iniția apeluri, dar te va scăpa de cele primite.

Cum să redirecționezi apelurile pe un telefon Android

Indiferent de tipul telefonului Android sau de versiunea sistemului de operare, pașii pentru accesarea setărilor pentru redirecționarea apelurilor sunt cam aceiași cu cei descriși mai jos, cu foarte mici diferențe. Capturile de ecran sunt făcute pe un telefon OnePlus 3T.


1. Deschide aplicația Telefon sau mergi în Setările telefonului
2. În aplicația Telefon caută Setări folosind pictograma meniu (cele 3 puncte din dreapta sus) apoi alege Setări apel>Redirecționarea apelurilor
3. În Setările telefonului caută Setări apeluri>Redirecționare apeluri


Când ai găsit setările funcției de redirecționare a apelurilor, alege una dintre următoarele opțiuni disponibile:
  • Redirecționează întotdeauna: toate apelurile primite sunt redirecționate la numărul pe care îl setezi tu. Această opțiune înlocuiește toate celelalte opțiuni de redirecționare.
  • Când este ocupat: Apelurile sunt redirecționate atunci când te afli într-o altă convorbire sau când respingi apelul. Această opțiune este folosită în mod normal pentru a direcționa apelurile la mesageria vocală, deși poate fi setat orice alt număr.
  • Când nu răspunde: Apelurile sunt redirecționate când nu răspunzi la telefon.
  • Când nu este accesibil: Apelurile sunt redirecționate atunci când telefonul este închis, se află în afara ariei de acoperire sau în modul avion.
Alege opțiunea de redirecționare de care ai nevoie și introdu numărul de telefon către care vrei ca apelurile să fie redirecționate.

Atinge Activați sau OK.


Opțiunile pentru redirecționarea apelurilor de pe telefonul tău pot fi setate, așa cum am arătat mai sus, utilizând sistemul de operare Android sau prin intermediul comenzilor presetate ale operatorului de telefonie mobilă. Vezi câteva mai jos:

Telekom

  • când nu poți raspunde: **61*număr#
  • când telefonul sună ocupat: **67* număr#
  • când telefonul este închis sau în afara ariei de acoperire: **62* număr#
  • necondiționat, pentru toate apelurile primite: **21* număr#
Dezactivarea tuturor redirecționărilor, inclusiv a redirecționărilor către un alt număr de telefon se realizează prin tastarea urmatorului cod: ##002# și tasta de apelare, direct de pe telefonul mobil.

Digi Mobil

  • când nu poți raspunde: *24*număr#
  • când telefonul sună ocupat: *22* număr#
  • necondiționat, pentru toate apelurile primite: *21* număr#
Dezactivarea se poate face folosind #24#, #22#, respectiv #21#.

Vodafone

  • când nu poti raspunde: **61*număr#
  • când telefonul suna ocupat: **67* număr#
  • când telefonul este închis sau în afara ariei de acoperire: **62* număr#
  • necondiționat, pentru toate apelurile primite: **21* număr#
Dezactivarea tuturor redirecționărilor, inclusiv a redirecționărilor către un alt număr de telefon se realizează prin tastarea urmatorului cod: ##002# și tasta de apelare, direct de pe telefonul mobil.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi pentru redirecționarea apelurilor, la finalizarea procesului, o pictogramă în bara de stare a telefoanelor Android te va notifica despre faptul că ai activat redirecționarea apelurilor.

Activarea serviciului de redirecţionare este gratuită. Ulterior, cel care te sună este tarifat normal iar tu eşti tarifat pentru un apel de pe numărul tău către numărul pe care ai redirecţionat apelul, în funcţie de reţeaua din care acest număr face parte.

Apelurile redirecţionate vor consuma din minutele incluse în abonament. După terminarea minutelor incluse, apelurile vor fi tarifate la tarif standard, în funcție de tipul de abonament pe care îl ai.

Există și operatori la care în cazul abonamentelor cu minute naţionale nelimitate, apelurile redirecționate nu consumă din resursele de minute naţionale nelimitate, ci se tarifează standard separat, indiferent de destinaţie, conform tarifului către reţelele naţionale corespunzătoare.

În cazul operatorilor de telefonie din România, opțiunea de redirecționare a apelurilor este disponibilă doar pentru abonamente, cu excepția Telekom care oferă funcția și pentru cartele prepaid.

Niciun comentariu:
Write comentarii