Scannerul pentru amprente ultrasonic de la Qualcomm va putea fi integrat în ecran și este anunțat pentru prima jumătate a anului 2018


Probabil unul dintre cele mai populare subiecte de anul acesta din mediul on-line Android, când a fost vorba de lansarea vreunui nou flagship, scannerul pentru amprente integrat în ecranele dispozitivelor va deveni realitate în prima jumătate a anului 2018, cel puțin cel ce va fi proiectat și conceput de Qualcomm.

S-a vorbit mult despre un scanner pentru amprente integrat în ecran și în cazul Samsung Galaxy S8 și se vorbește și pentru viitorul Samsung Galaxy Note 8, dar și pentru IPhone 8. Totuși, se pare că Samsung și Apple nu sunt singurii care lucrează la această tehnologie.


Qualcomm a anunțat astăzi că vor avea această tehnologie pregătită pentru anul următor, în primul semestru. Scanerele vor putea să funcționeze sub ecrane, metal și sticlă. Qualcomm utilizează "detectarea ultrasonică a amprentei" pentru a vedea prin materiale subțiri. Există o singură problemă pentru tehnologia Qualcomm și anume că va funcționa doar cu ecrane de tip OLED. Ecranele LCD nu vor fi acceptate la început.


Senzorul Qualcomm poate detecta, de asemenea, frecvența cardiacă și fluxul sanguin va fi la fel de rapid ca senzorii capacitivi și va funcționa și sub apă sau cu degetul umed.

Niciun comentariu:
Write comentarii