Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ au fost prezentate oficial. Vezi aici specificațiile și prețul

Galaxy S8 este unul dintre cele mai așteptate telefoane Android ale anului 2017 iar zvonurile și discuțiile despre acesta nu au contenit să apară încă dinaintea sfârșitului anului 2016. Dacă mai existau secrete în privința specificațiilor sale, astăzi au fost dezvăluite toate.

Într-un eveniment special de presă organizat în paralel la Londra și New York, Samsung și-a prezentat oficial noile flagship-uri Galaxy S8 și Galaxy S8+ în care compania sud-coreeană își pune toate speranțele pentru a spăla păcatele și pentru a recupera pierderile generate de eșecul Galaxy Note 7.

Diferențele dintre cele două modele Galaxy S8 sunt reprezentate în principal de dimensiunile diferite ale ecranelor, de capacitatea bateriei și prețul de vânzare.


În timp ce Galaxy S8 are un ecran de 5.8 inch, Galaxy S8+ are un ecran de 6.2 inch, ambele cu aceeași rezoluție de 1440x2960 px și un aspect de 18.5:9, cu tehnologie Super Amoled, protejate cu sticlă Gorilla Glass 5. Ecranele sunt cele care cântăresc cel mai mult la aspectul comercial al celor două telefoane având margini laterale de tip Edge, colțuri rotunjite și ocupând o suprafață foarte mare din corpul total al dispozitivelor.

După cum știam deja, Samsung a renunțat la butonul fizic Home și a adoptat butoane on-screen, dintre care butonul Home este unul allways-on cu feedback tactil și sensibil la presiune.

La capitolul camere foto, cele două modele Galaxy S8 dispun de o cameră principală de 12MP, cu același senzor dual-pixel de pe Galaxy S7, dar cu software mult îmbunătățit. Camera selfie are o rezoluție de 8MP cu autofocus și clever face detection.

Un element esențial din punct de vedere al specificațiilor este dotarea celor două telefoane cu procesoare de ultimă generație Snapdragon 835 sau Exynos 8895, în funcție de regiunile în care sunt vândute, dar ambele cu performațe asemănătoare. Memorie RAM avem tot 4GB ca pe Galaxy S7 iar ca memorie de stocare dipunem de 64GB cu posibilitate de extindere datorită slotului pentru card de memorie UFS/microSD, prezent pe ambele modele.
O altă noutate introdusă de Samsung este asistentul virtual Bixby și un nou buton dedicat acestuia pe partea stângă sub cele de volum. 

Cum spuneam, un alt capitol la care avem diferențe între Galaxy S8 și Galaxy S8+ este capacitatea bateriei. Primul vine cu 3000 mAh iar al doilea cu 3500mAh. Ambele dispun de Adaptive Fast Charging ca și Galaxy S7 și suportă încărcare wireless.

Bineînțeles că în cazul ambelor telefoane este prezentă și certificarea IP68 care asigură rezistența la apă și praf.

Nu lipsesc scannerul pentru amprente, poziționat de data aceasta pe partea din spate a carcasei, în dreapta camerei foto, scannerul de iris, recunoașterea facială, mufa audio de 3.5mm și portul USB Type-C. La capitolul audio, contrar așteptărilor, avem un singur difuzor.

Ca sistem de operare, noul flagship Samsung va rula Android Nougat 7.1.
Galaxy S8 și S8+ se vor comercializa în culorile Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue și Maple Gold, începând cu data de 21 aprilie în SUA și cu 28 aprilie în Europa. În România probabil vor fi disponibile un pic mai târziu iar prețurile vor fi de aproximativ 3500, respectiv 3900 lei. Se pare că pentru precomenzi, care sunt deja disponibile și în România la mai mulți retaileri, se va livra gratuit și un Gear VR cu un motion controller. În pachet este deja inclus și un set de căști audio in-ear AKG.

Sursa: Samsung

Niciun comentariu:
Write comentarii