Android 8.0 Oreo va veni cu câteva funcții noi destul de interesante


Așa cum ne-a obișnuit, Google ne va oferi și anul acesta o nouă versiune Android. În prezent suntem la Android Nougat 7.0 și urmează Android 8.0 al cărui nume va începe cu inițiala "O". Zvonurile actuale indică drept cel mai probabil nume "Oreo", dar să ne amintim că și în cazul Android 7.0 se vehicula Nutella, însă varianta oficială a fost Nougat.

Compania americană va prezenta detalii despre următoarea versiune Android la evenimentul Google I/O ce se va desfășura în perioada 17-19 mai.


Până atunci, VentureBeat a obținut informații de la surse din cadrul Google cum că Android 8.0 va introduce funcții noi precum:
  • Copy Less care va ajuta la copierea textului dintr-o aplicație în alta. De exemplu, când discuți cu cineva într-o aplicație de mesagerie sau email despre un restaurant, iar anterior în browser-ul de internet ai citit informații despre acesta, îți vor fi sugerate informații relevante pe care le poți transmite celui cu care conversezi.
  • Apăsarea pe o adresă într-o aplicație te va direcționa în Google Maps, așa cum se întâmplă deja în cazul unui număr de telefon prin atingerea căruia ești direcționat in ecranul de apelare sau in cazul unei adrese de email când ești direcționat să scrii un email.
  • Gesturi de control care vor permite accesarea a diverse aplicații sau funcții prin desenarea de simboluri pe ecranul stins. Aceasta nu ar fi tocmai o noutate, pentru că unii producători au implementat-o deja pe telefoanele lor, însă transformarea ei într-o funcție nativa a sistemului de operare e binevenită.

Așteptam cu interes informații despre inițierea unui nou program Developer Preview și pentru Android 8.0, așa cum am avut anul trecut, din luna martie, pentru Android Nougat.

Sursa: VentureBeat

Niciun comentariu:
Write comentarii