Android Nougat 7.1.2 beta aduce o funcție nesperată pe Nexus 5X


Lansat acum câteva zile, programul beta pentru Android Nougat 7.1.2 a fost anunțat ca o actualizare de întreținere, de remediere a bug-urilor și îmbunătățire a performanței.

Cu toate acestea, Nexus 5X, care a primit deja actualizarea la prima versiune 7.1.2 beta, spre deosebire de Nexus 6P pentru care va exista o oarecare întârziere deja anunțată de Google, se bucură de o nouă funcție la care nu mai spera nimeni.


Este vorba despre posibilitatea de a accesa sertarul cu notificări prin simpla glisare în jos a degetului pe scannerul de amprente, exact ca pe telefoanele Pixel, fără a mai fi nevoie să o tragi cu degetul din partea de sus a ecranului.
Stânga Nexus 5X cu Android 7.1.1 - Dreapta Nexus 5X cu Android 7.1.2
Să ne aducem aminte că anul trecut, după lansarea celor două telefoane Pixel, când s-a descoperit că Nexus 6P are același scanner de amprente ca acestea, Ian Lake (din partea Google) a precizat că același hardware nu presupune neapărat aceleași capabilități.

Totuși, funcția a fost deja implementată pe Nexus 5X și cel mai probabil va fi implementată și pe Nexus 6P și este una de dorit pentru că utilitatea sa este incontestabilă.

Opțiunea poate fi activată în Setările telefonului, la rubrica Mișcări.

Niciun comentariu:
Write comentarii