Nokia 6 - telefonul cu care Nokia debuteză pe scena Android și revine pe scena telefoanelor inteligente - detalii și specificații oficiale


După epoca Microsoft, brandul Nokia își face din nou apariția pe scena telefoanelor inteligente, de data aceasta a telefoanelor Android. HMD Global, compania finlandeză care deține exclusivitatea brand-ului Nokia pentru următorii 10 ani, a anunțat pe site-ul propriu dar și pe cel al Nokia un telefon Android nou.

Nokia 6 este primul dintre cele 7 terminale Android pe care la așteptăm de la Nokia în anul 2017. Telefonul rulează Android Nougat 7.0 și are specificații de clasă mid-range, urmând a fi disponibil doar în China. Din fericire asta ne face să credem că vom avea și un telefon care să se încadreze la clasa premium și care să fie disponibil la nivel internațional.


Nokia 6 are o carcasă metalică uni-body, construită dintr-o singură bucată de aluminiu. Are un ecran 1080p fullHD de 5.5 inch, protejat de sticlă curbată 2.5D Gorilla Glass. La interior avem un procesor Snapdragon 430 cu opt nuclee Cortex A53 și GPU Adreno 505, toate ajutate de o memorie RAM de 4GB. Memoria internă de stocare este de 64GB și poate fi extinsă cu card de memorie microSD de până la 128GB.
Pe partea de multimedia avem o cameră principală de 16MP și una frontală de 8MP, difuzoare duale cu tehnologie Dolby Atmos. Pe butonul home avem prezent un scanner de amprente iar bateria este de 3000 mAh.

Telefonul va fi disponibil în exclusivitate în China la prețul de aproximativ 245$.


Sursa: Nokia

Niciun comentariu:
Write comentarii