HTC U Ultra și HTC U Play sunt două telefoane Android noi pe care HTC le-a prezentat astăzi


La început de 2017 HTC pare că a intenționat să o ia înaintea competitorilor și lansează două noi modele de telefoane Android. Totodată, compania taiwaneză pare că a împrumutat de la competiție cele mai bune elemente și le-a incorporat pe terminalele proprii. Avem ecran secundar preluat de la LG și avem un spate lucios din sticlă împrumutat de la Samsung.

Designul este complet redefinit comparativ cu modelele HTC existente la ora actuală. Noul look este denumit Liquid Surface și este asociat unui lichid.

Primele produse care prezintă această nouă tendință sunt HTC U Ultra, noul flagship, și Play U, un model mid-range. Ambele vor fi puse în vânzare în cursul acestui an.


U Ultra este în cazul de față modelul care înglobează cele mai multe elemente de noutate. Caracteristica cea mai izbitoare, în afară de geamul curbat din spate și părțile laterale din aluminiu, este un ecran secundar pe partea din față.
HTC U Ultra are un ecran principal LCD de 5.7-inch cu rezoluție 2560x1440  și unul secundar de 2.0 inch și rezoluție de 160x1040. Dedesubt avem un procesor Snapdragon 821, 4GB de memorie RAM, 64GB memorie de stocare, plus un slot pentru card microSD și o baterie de 3000mAh care la prima vedere pare destul de mică. Camera principală este un HTC "Ultrapixel" cu senzor de 12MP, plus stabilizator optic de imagine și focalizare cu laser, toate în spatele unei lentile F/1.8. Camera foto frontală are un senzor convențional, cu o rezoluție impresionantă 16MP, iar scannerul de amprentă este integrat în ceea ce arată ca un buton home sub afișajul principal.

Așa cum era de așteptat, U Ultra abandonează mufa jack de 3.5mm în favoarea uni port unificat USB-C. Totodată HTC a implementat un AI assistant care este integrat cu ecranul secundar pentru a permite interacțiunile vocale și tactile fără folosirea/aprinderea ecranului principal

U Ultra va fi disponibil la un preț de pornire de 749$ pentru varianta cu 64GB, în culorile safir, negru, alb și roz.
HTC U Play este modelul mai mic și mai ieftin. Designul este similar cu modelul mai scump, cu excepția modulului camerei, care este circular. Ecranul secundar nu există, iar cel principal este un LCD de 5.2 inch 1080p. Procesorul este un MediaTek Helio P10 și memoria RAM și cea de stocare vor varia în funcție de regiune cu 3GB/4GB, respectiv 32GB/64GB avănd un slot pentru card microSD pe toate modelele.

Camera principală are un senzor de 16MP convențional (nu UltraPixel), cu o lentilă F/2.0 și nu dispune de auto-focus cu laser sau stabilizare optică.

Nici pe acest model nu mai întâlnim mufa pentru căști iar bateria este de 2500mAh. Chiar și așa, grosimea totală este aceeași ca și la U Ultra de 7.99mm, si are același senzor de amprentă digitală sub ecranul frontal.

Prețul pentru acest dispozitiv mid-range va fi în jur de 400-500$.

Ambele telefoane rulează Android Nougat 7.0.



Sursa: HTC

Niciun comentariu:
Write comentarii