Distribuția sistemului de operare Android din luna decembrie 2016 indică dispariția Froyo din grafic și o cotă foarte mică pentru Nougat

Distribuția sistemului de operare Android

Google a publicat graficul distribuției versiunilor sistemului de operare Android pentru luna decembrie 2016 și avem câteva aspecte demne de luat în calcul.

Înainte de toate trebuie notat că problema fragmentării Android persistă, adopția noilor versiuni fiind în continuare greoaie. Fie că producătorii oferă actualizări întârziate și acestea doar pentru modelele de top, celelalte rămânând la versiunea cu care s-au lansat, fie că se lansează noi telefoane cu versiuni mai vechi ale sistemului de operare, un lucru e cert, majoritatea utilizatorilor nu se bucură deloc de evoluția Android sau o fac foarte târziu.

Să mai menționăm că ultima versiune Android, respectiv Nougat 7.0, este publicată încă de pe 26 august 2016 și că pe 5 decembrie 2016 Google a publicat și versiunea 7.1.1.


În graficul distribuției remarcăm că Android Froyo 2.2 nu mai este prezent, acesta rulând pe mai puțin de 0.1% dintre telefoanele Android existente.

Android Nougat are o cotă de doar 0.7% generată de dispozitivele Nexus și Pixel și de noile telefoane lansate cu această versiune. Este posibil ca această cotă să înregistreze o creștere simțitoare în luna ianuarie, odată cu actualizarea telefoanelor Samsung Galaxy S7 și S7 Edge care sunt vândute în număr foarte mare la nivel global, în jur de 48 de milioane de unități.

Lollipop este cea mai folosită versiune Android cu o cotă de 33.4%, urmat îndeaproape de Marshmallow cu 29.6%. KitKat are 22.6% iar Jelly Bean 1.6%.

Distribuția sistemului de operare Android

Niciun comentariu:
Write comentarii