AllView X3 Soul Style - Review și Specificații

AllView X3 Soul Style - Review și Specificații

AllView X3 Soul Style a fost lansat în iunie 2016 și se poziționează în clasa mid-range din punct de vedere al specificațiilor și al prețului. AllView a făcut progrese considerabile în ceea ce privește produsele sale în ultima perioadă, adoptând un design mai rafinat și în ton cu tendințele marilor producători.

Specificațiile hardware devin mai atractive iar o atenție specială este acordată laturii de foto-video. În acest context AllView X3 Soul Style este o surpriză plăcută și oferă o experiență interesantă.

PLUSURI ȘI MINUSURI


PLUSURI
MINUSURI
-Design elegant realizat cu atenție la detalii
-Autonomie decentă a bateriei
-Ecran din categoria celor mari de 5.5 inch cu luminozitate bună și culori afișate plăcut
-Cameră foto bună
-Sunet cu volum decent și destul de clar pentru un singur difuzor poziționat pe spate
-Sistem de operare Android costumizat extrem și neoptimizat suficient
-Telefonul are momente când se mișcă destul de greu, chiar dacă nu e suprasolicitat

SPECIFICAȚII


DISPOZITIV
ALLVIEW X3 SOUL STYLE
Dimensiuni, greutate și construcție
-154.5 x 75.6 x 8.2 mm
-162.2 g
-Dual SIM (Micro-SIM/Nano-SIM)
-Corp unibody metalic
Ecran
Ecran IPS LCD de 5.5 inch, rezoluție de 1080 x 1920 pixeli și densitate de 401 ppi, protejat cu Gorilla Glass 3
Chipset
-Mediatek MT6753
Procesor
-Octa-core 1.3 GHz Cortex-A53
Memorie
-Memorie internă 32 GB
-3 GB RAM
-microSD, până la 256 GB (folosind slotul pentru al doilea SIM)
GPU
-Mali-T720
Camere Foto
-Principală de 13 MP, phase detection autofocus, LED flash, sensor Sony IMX258, f/2.0
-Secundară de 8 MP
-Video 1080p@30fps
Sistem de Operare
Android 6.0 Marshmallow
Conectivitate
-4G în TDD și FDD-LTE
-4G până la 150 Mbps
-Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band
-Bluetooth 4.0
-MicroUSB
-Jack 3.5mm
-A-GPS
Altele
-Scanner de amprentă
Baterie
Non-removable Li-Po 3150 mAh
Disponibilitate
Iunie 2016

PERFORMAȚĂ ÎN TESTE BENCHMARK

AllView X3 Soul Style obține rezultate satisfăcătoare pentru clasa sa în testele benchmark, ajutat de procesorul Octa-core 1.3 GHz Cortex-A53, placa video Mali-T720 și cei 3GB de memorie RAM.

Configurația telefonului este suficient de puternică să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play Store, iar cei 32 GB spațiu de stocare sunt mai mult decăt suficienți pentru a instala tot ce ai nevoie, fără a apela la un card microSD.


AllView X3 Soul Style obține un scor de 37920 puncte în AnTuTu, 602 puncte în GeekBench Single-Core, 2430 de puncte în GeekBench Multi-Core și 1388 de puncte în GeekBench Compute Comparison.

În CF-Bench și Quadrant Standard Edition obține 43728 de puncte, respectiv 20053 de puncte.

AnTuTu Benchmark
GeekBench
CF-Bench și Quadrant Standard Edition
TOP GRIGDROID.RO

Fiecare telefon care primește review pe GrigDroid.ro este testat pe AnTuTu Benchmark, Geekbench 4, CF-Bench și Quadrant Standard Edition iar scorurile obținute sunt adunate pentru a obține un scor total în funcție de care se realizează topul.

Rolul acestor teste benchmark este de a crea o idee cu privire la performațele grafice și performanțele de procesare ale dispozitivelor. Cu privire la acestea nu voi face foarte multe aprecieri în cuprinsul review-urilor din două motive: teama de subiectivism și dificultatea sesizării diferențelor de performațe, care de cele mai multe ori sunt foarte apropiate.

Aici găsești centralizarea scorurilor obținute în testele benchmark de telefoanele Android care au primit review pe GrigDroid.ro:


DESIGN ȘI HARDWARE

AllView X3 Soul Style vine la pachet cu o pereche de căști, cablu USB și încărcător, cablu OTG, o folie de protecție deja montată pe ecran și una suplimentară dar și o agrafă pentru sertarul SIM-urilor.

Designul este unul în ton cu tendințele actuale. Telefonul are o carcasă unibody metalică ce nu permite accesarea bateriei iar ecranul are o diagonală de 5.5 inch. Spatele este ușor curbat și în combinație cu muchiile drepte asigură o priză bună în mână. Look-ul este unul elegant și solid iar utilizarea cu o mână este posibilă, cel puțin pentru bărbați.

Pe partea din față, sub ecran, sunt poziționate trei taste capacitive de la stânga la dreapta: aplicații recente, home și back. Deasupra ecranului avem difuzorul pentru convorbiri, senzorul de proximitate, camera selfie și blițul aferent acesteia.

Pe partea din spate avem în partea de jos difuzorul și continuând în sus, aliniate vertical, avem logoul producătorului, scannerul pentru amprentă, blițul și camera foto principală.

Pe muchii, în partea de jos, se găsesc portul microUSB, jack-ul audio și microfonul, pe partea dreaptă avem butonul power și deasupra lui butoanele de volum iar pe partea stângă își face prezența slotul combo pentru SIM-uri.

La interior avem o combinație hardware decentă pentru clasa și prețul telefonului. Un procesor MediaTek octa-core, 3GB memorie RAM, o placă video Mali T720 și 32BG memorie de stocare ce poate fi extinsă cu card microSD.

ECRAN ȘI SUNET

Ecranul de tip IPS LCD de 5.5 inch cu rezoluție Full HD de 1920x1080 pixeli este protejat cu sticlă de tip 2.5D Corning Gorilla Glass 3. Telefonul vine cu o folie de protecție montată deja și încă una în pachet.

Unghiul de vizualizare este bun, culorile sunt redate crect, poate un pic prea saturat, și luminozitatea este ridicată. Sub acțiunea directă a razelor de soare ecranul este în continuare lizibil.

Difuzorul este poziționat pe partea din spate, la bază. Este certificat DTS și se aude suficient de puternic și clar, bass-ul este decent și amplitudinea ridicată. Totuși poziționarea difuzorului este una nefericită pentru că atunci când telefonul este ținut în modul portrait el este acoperit cu podul palmei.

SOFTWARE

AllView X3 Soul Style rulează Android 6.0 Marshmallow. Sistemul de operare are multe modificări ale interfeței de utilizator specifice Allview, chiar deranjat de multe pentru cineva care preferă o interfață simplă sau un Android pur.

Ecranul de blocare poate fi persoalizat cu mesaje inspiraţionale, notificările se accesează glisând de sus iar setările rapide glisând de jos.

În afrara widget-urilor stock sunt incluse unele proprii AllView destul de drăguțe și mă refer în special la cea pentru vreme. Setările sunt organizate în stilul specific producătorului și includ funcții precum do not disturb sau guest mode. Tot aici găsim și setările pentru scannerul de amprente, unul precis și surprinzător de rapid. Sunt incluse și setări pentru gesturi precum dublă atingere pentru trezirea ecranului, desene pentru deschiderea aplicațiilor, swipe pentru a accesa diverse funcții.

Numărul total de aplicații preinstalate este mai mare de 50. Costumizarea excesivă și multitudinea de aplicații îngreunează sistemul de operare și duce uneori la răspunsuri întârziate la comenzi. Opțiunea de a instala sau nu anumite aplicații s-ar fi putut lăsa prea bine la latitudinea utilizatorului iar sistemul de operare ar fi trebuit să ofere doar strictul necesar.

Interfața de utilizator
Bara și sertarul de notificări, aplicații recente, etc.
Organizarea setărilor
FOTO-VIDEO

Camera foto principală are 13 MP cu f/2.0 și senzor Sony IMX258, dar și autofocus. Aceasta se descurcă bine în condiții de luminozitate însă pe timp de noapte nu face mare lucru. Necesită atenție și răbdare la focalizare pentru că altfel te alegi doar cu niște cadre blurate. Culorile sunt calibrate ok iar detaliile sunt capturate bine.

Camera selfie vine în mod neașteptat cu bliț propriu și are rezultate bunicele. Are 8MP și filmează 1080p. Comparativ cu alte modele din aceeași clasă, AllView X3 Soul Style face figură bună mai degrabă cu această cameră decât cu cea principală.


Interfața de utilizare a camerei foto este una foarte bogată în setări și opțiuni. Avem reglaj pentru rezoluţie, ghid, anti banding şi moduri de captură: Super Photo, Pic Note, Mood Photo, Smart Scan, GAF, Panorama, Slow Motion, Macro, Night, Time Lapse, Text Recognition, HDR, Pro (expunere, ISO, balans de alb, shutter, focalizare) şi Smart Scene.

Pe partea de video, avem captură Full HD în format MP4, la 30 FPS cu bitrate de 17 Mbps. Sunetul este ok iar imaginea clară dar în culori cam șterse. Stabilizarea are rolul ei dar nu vă așteptați la rezultate uimitoare.

Interfața de utilizator a camerei foto
Câteva fotografii reușite făcute cu AllView X3 Soul Style:
BATERIE

Bateria Li-Polymer de 3180 mAh se descurcă destul de bine. Procesorul MediaTek 6753 octa-core de 1.3 GHz este optimizat să fie eficient din punctele de vedere al consumului de energie. În condiții de utilizare normală, chiar și cu luminozitatea ecranului setată la maxim, nu ai niciun motiv de îngrijorare că nu vei avea suficiente resurse pentru o zi lumină întreagă.

Încărcarea se face în aproximativ 2 ore iar producătorul estimează 225 de ore de funcţionare în standby sau 890 minute în convorbire.

PREȚ

Pe site-ul producătorului, AllView X3 Soul Style este oferit la prețul 1199 lei, în trei variante de culori: late gold, mocha gold și gray.

CONCLUZII

AllView X3 Soul Style face cinste producătorului care de această dată mai face un pas înainte din punct de vedere al designului, calității materialelor folosite, atenției la detalii dar și hardware-ului cu care dispozitivul este dotat. Toate acestea trebuie raportate la segmentul mid-range și nu trebuie să ne gândim la acest telefon ca la unul premium, de top. Cert e că produsul face banii iar AllView face o impresie bună cu el.

Niciun comentariu:
Write comentarii