Opțiuni Pentru Dezvoltatori - meniul ascuns Android care oferă posibilități de costumizare a performanțelor telefonului | Activare și Dezactivare

Opțiuni Pentru Dezvoltatori: Meniul ascuns Android

Dacă știi câte ceva despre cum se face root pe Android, ar trebui să știi că activarea Depanării USB / USB Debugging este esențială în acest proces și se poate face dintr-un meniu disponibil pe orice telefon Android, dar ascuns.

Pentru cei mai puțin cunoscători într-ale domeniului trebuie precizat că acest meniu se numește Opțiuni Pentru Dezvoltatori și poate fi activat din Setările telefonului. Cu ajutorul lui nu se activează doar Depanarea USB, ci pot fi accesate nenumărate alte opțiuni pentru costumizarea performanțelor dispozitivului, costumizarea conectării la rețele, afișajului, redării accelerate hardware, aplicațiilor, etc.Activarea meniului Opțiuni Pentru Dezvoltatori

1. Se accesează Setările telefonului
2. Se accesează Despre Telefon, ultima opțiune din listă
3. Se dau 5-7 click-uri consecutive pe Numărul Versiunii, până când se va afișa notificarea Ați devenit dezvoltator
4. Ne întoarcem în Setările telefonului unde vei observa, undeva în josul listei, că și-a făcut apariția rubrica Opțiuni pentru dezvoltatori

La accesarea meniului Opțiuni Pentru Dezvoltatori este afișată o notificare cu privire la riscurile pe care ți le asumi dacă alegi să continui, care la versiunile Android mai vechi va apărea instant iar la versiunile mai noi va apărea odată cu comutarea butonului dedicat pentru Activare.


Dezactivarea meniului Opțiuni Pentru Dezvoltatori

Dezactivarea meniului Opțiuni Pentru Dezvoltatori se poate face simplu prin comutarea butonului dedicat ce se află în partea de sus a ecranului și astfel toate modificările făcute își vor înceta efectul.

Pentru a elimina din Setările telefonului meniul Opțiuni pentru dezvoltatori se accesează Setări>Aplicații>Setări>Stocare>Ștergeți datele aplicației (pașii pot fi puțin diferiți în funcție de versiunea Android sau de producătorul telefonului). Pe scurt se șterg datele aplicației Setări, ceea ce va duce la eliminarea rubricii Opțiuni Pentru Dezvoltatori dar și la pierderea tuturor celorlalte setări aplicate de tine telefonului înainte de ștergerea datelor aplicației.

Există, de asemenea, posibilitatea de a reveni la setările din fabrică. Vezi: Cum resetezi un telefon Android la setările sau configurarea din fabrică.

Pentru a activa din nou meniul Opțiuni Pentru Dezvoltatori se urmează aceiași pași descriși mai sus.


Opțiuni disponibile în meniul Opțiuni Pentru Dezvoltatori

În funcție de versiunea Android sau de producătorul telefonului, în meniul Opțiuni Pentru Dezvoltatori veți avea disponibile o parte sau toate categoriile de opțiuni de mai jos:
 • Executarea unui raport despre erori
 • Protejarea copiei de rezervă cu  parolă
 • Activarea permanentă a ecranului
 • Activarea jurnalului de examinare HCI Bluetooth
 • Modul demonstrativ
 • Opțiuni pentru depanare
 • Opțiuni pentru conectare la rețele
 • Opțiuni pentru intrare
 • Opțiuni pentru desen/afișare
 • Opțiuni pentru redare accelerată hardware
 • Opțiuni media
 • Opțiuni pentru monitorizare
 • Opțiuni pentru aplicații
Opțiuni Pentru Dezvoltatori: Meniul ascuns Android

Opțiuni Pentru Dezvoltatori: Meniul ascuns Android

ATENȚIE!!! Nu faceți modificări în meniul Opțiuni Pentru Dezvoltatori dacă nu înțelegeți pe deplin consecințele sau nu sunteți siguri că ceea ce faceți este în regulă și nu va împiedica funcționarea normală a telefonului.

Niciun comentariu:
Write comentarii