Ce este funcția Daydream, Vis cu ochii deschiși, Economizor de ecran din setările telefoanelor Android

Ce este funcția Daydream, Vis cu ochii deschiși, Economizor de ecran din setările telefoanelor Android

Indiferent de producătorul telefonului Android, cu foarte puține excepții reprezentate de unele dispozitive chinezești pe care această funcție este ascunsă, în meniul Setărilor la rubrica Ecran/Afișaj, vei găsi opțiunea denumită cel mai adesea, Daydream. Denumirea poate varia în funcție de telefon, fiind întâlnite și variantele Vis cu ochii deschiși sau Economizor de ecran.

Dacă este activată, funcția Daydream funcționează asemenea unui screensaver, afișează ora, data și notificările, cu font alb pe fundal negru, atunci când telefonul este andocat sau este conectat la încărcător.

Always On Display - Ecran Activ Permanent pe orice telefon Android
Există posibilitatea de a fi setată și ca ramă foto sau să afișeze pur și simplu un joc de culori.


Daydream se dezactivează imediat ce telefonul nu mai este andocat sau încărcătorul este deconectat.

Pentru a intra și mai mult în detalii, funcția este prezentă pe Android începând cu versiunea Kit Kat iar în cursul anului 2016, înainte de lansarea versiunii finale Android Nougat 7.0, denumirea Daydream a fost preluată de platforma Google pentru realitate virtuala.

Pe Nexus 6P și OnePlus 3T, ambele cu Android Nougat, funcția este denumită Economizor de ecran. Pe alte modele de telefoane este denumită Vis cu ochii deschiși.

De la stânga la dreapta: Daydream pe AllView X3 Soul Style, Vis cu ochii deschiși pe LG V400, Economizor de ecran pe Nexus 6P

Niciun comentariu:
Write comentarii