Android Auto - aplicația care îți permite să folosești telefonul într-un mod mai simplu și mai sigur în mașină


Sistemele de navigație GPS devin de modă veche. Un dispozitiv suplimentar poate fi considerat inutil atâta timp cât telefoanele inteligente din ziua de astăzi ne pot oferi aceleași funcții ca și un navigator dedicat, iar în unele cazuri unele suplimentare.

De alfel, ne dorim dintotdeauna un gadget bun la toate iar un telefon mobil inteligent poate suplini cu succes un sistem de navigație dedicat.

Dacă totuși mașina ta este echipată ea însăși cu un sistem de navigație, acesta poate fi completat/îmbunătățit cu funcțiile oferite de telefon, pentru că aplicația Android Auto, produsă de Google, este compatibilă atât cu sistemele incorporate pe autoturisme cât și cu telefoanele cu software Android, de la Lollipop 5.0 până la Nougat 7.0.


Citește și: 
Android Auto este o modalitate mai simplă și mai sigură de a utiliza telefonul în mașină. Fie pe ecranul telefonului sau pe ecranul mașinii, Android Auto a fost proiectat pentru a oferi un plus de siguranță.

Aplicaţia dispune de o interfaţă prietenoasă cu şoferii, cu butoane de dimensiuni mari şi meniuri simple și intuitive. Informaţiile sunt prezentate sub formă de casete, la fel ca în Google Now. Pot fi folosite şi comenzi vocale pentru a controla sistemul de navigaţie, pentru a trimite mesaje scurte sau pentru a porni muzica, aplicația fiind menită pentru a minimiza distragerea atenției pentru a putea rămâne concentrat la drum.


Android Auto va afișa automat informații utile - destinații propuse, întâlniri viitoare, precum și condițiile meteorologice - toate organizate în carduri simple, care apar atunci când este nevoie de ele.

Pentru a utiliza Android Auto pe ecranul telefonului, vei avea nevoie de un telefon Android care rulează cel puțin 5.0 (Lollipop) și aplicația Android Auto.

Android Auto este compatibilă inclusiv cu Waze, nu doar cu Google Maps

Aplicația Android Auto este disponibilă în Magazinul Play în mai multe țări, însă deocamdată nu și în România. Totuși, acesta nu este un impediment în a o utiliza, fișierul APK putând fi descărcat aici:

Niciun comentariu:
Write comentarii