PhotoScan: o nouă aplicație Google care digitalizează fotografiile vechi imprimate pe hârtie, cum n-ai mai văzut până acum

Dacă faci parte din generația mea sau te învârți pe acolo pe undeva, probabil ai acasă un teanc mare de fotografii imprimate pe suport de hârtie, o parte dintre ele chiar alb-negru.

E de modă veche să le păstrezi așa și nici nu e chiar la-ndemână să le vezi pentru a retrăi amintiri de demult. Astăzi fotografiile se păstrează în format digital pe telefoanele mobile, în laptop sau în cloud. Așa e mai ușor să le organizezi, nu-și pierd calitatea în timp și se află în siguranță.


Google vine cu o aplicație nouă, PhotoScan, care folosește un procedeu complex denumit computational photography prin intermediul căruia, cu ajutorul camerei foto de pe telefonul Android, transformă fotografiile de pe hărtie în fotografii digitale. Nu, nu vorbim despre o simplă "fotografiere a fotografiilor imprimate", discutăm despre suprapunerea și compararea pixelilor pentru eliminarea oricărei reflexii și chiar decuparea automată a fotografiei finale pentru eliminarea surplusului ambiental.

În cele două clipuri de mai jos poți vedea cum funcționează PhotoScan și ce înseamnă computational photography.

Am testat deja aplicația și rezultatele mi se par incredibile. O poți descărca și tu din link-ul de mai jos.
Descarcă PhotoScan aici



Sursa: Google

Niciun comentariu:
Write comentarii