Cum oprești clipurile video să pornească automat în aplicația Facebook pentru Android

Cum oprești clipurile video să pornească automat în aplicația Facebook pentru Android

Aplicația Facebook este presetată ca atunci când este instalată pe un telefon Android să pornească automat redarea clipurilor video la derularea feed-ului.

Derulând pe ecranul de noutăți din aplicație, când ajungi la un clip video el va începe să ruleze automat. Clipurile video reprezintă conținutul care generează cel mai mare trafic de date și afectează implicit consumul de energie al telefonului tău. Acestea ar putea fi două dintre motivele care să te determine să nu mai vrei ca Facebook să pornească automat redarea conținutului video.

Secrete și trucuri ale aplicației Facebook pentru Android. Învață cum să o folosești eficient
Cum să sincronizezi fotografiile de profil Facebook cu cele ale contactelor din agenda unui telefon Android

Se impune mențiunea că, dacă nivelul bateriei telefonului este scăzut, aplicația se îngrijește singură pentru a dezactiva pornirea automată a clipurilor video.


Facebook pentru Android oferă trei posibilități de setare pentru redarea automată a clipurilor video, după cum urmează:
  • "Pe date de mobil și conexiuni Wi-Fi"
  • "Doar pe conexiuni Wi-Fi"
  • "Nu porni niciodată automat clipurile video"
Dacă nu ești foarte familiarizat cu aplicația Facebook pentru telefoane Android, aceste setări pot fi accesate prin glisare pe ecran spre stânga până la ultima filă din dreapta. Aici, derulând în jos, la Setări și Confidențialitate > Setări > Media și Contacte selectezi Pornire Automată pentru a accesa cele trei opțiuni pentru redarea clipurilor video.

Cum poți afla de pe un telefon Android cine ți-a vizitat profilul Facebook
Cum descarci clipuri video de pe Facebook direct pe un telefon Android
Cum se șterge definitiv și cum se dezactivează temporar un cont Facebook, direct de pe un telefon Android

Această setare pentru oprirea rulării automate a clipurilor video este diponibilă și pe pagina Facebook pentru PC, însă activarea ei acolo nu are efect și în aplicația pentru Android.

Poți folosi tot de aici și setarea Sunetul este pornit când încep clipurile video din Noutăți. Prin activare/dezactivare poți alege ca dacă lași totuși clipurile să ruleze automat, să o facă cu sunet sau fără.

Niciun comentariu:
Write comentarii