Cum activezi și cum dezactivezi actualizarea automată a aplicațiilor în Magazinul Play

Cum activezi și cum dezactivezi actualizarea automată a aplicațiilor în Magazinul Play

Odată cu trecerea timpului, aplicațiile Android primesc actualizări. Rolul actualizărilor este de a adapta aplicațiile la noile versiuni Android și la noile nevoi ale utilizatorilor, de a le face mai sigure în fața vulnerabilităților de securitate. Actualizările corectează erori ale aplicației, aduc funcții noi și îmbunătățesc performanțele acesteia.

Nu ezita să actualizezi aplicațiile pentru că asta îți va aduce doar beneficii.

Tocmai pentru ca noi utilizatorii să folosim întotdeauna ultima versiune a unei aplicații, Magazinul Play este presetat să le actualizeze automat.


Totuși, sunt momente în care ai nevoie de toate resursele telefonului pentru a îndeplini anumite task-uri, momente când nu îți permiți să mai consumi din traficul de date alocat de operator sau momente când, pur și simplu, nivelul bateriei este unul scăzut și chiar nu ai chef să asiști la o repriză de actualizări pe care Magazinul Play a început să le facă din senin.

Din fericire, modul în care se realizează actualizarea aplicațiilor în Magazinul Play poate fi controlat în totalitate de utilizator. În Magazinul Play accesezi meniul care se glisează din lateral stânga și intri în Setări.


Aici, la rubrica General, ai posibilitatea de a alege dintre 3 modalități de efectuare a actualizărilor, astfel:
  • Nu actualiza automat aplicațiile
  • Actualizează automat aplicațiile mereu. Se pot aplica taxe pentru date
  • Actualizează automat aplicațiile numai prin Wi-Fi
Dinte cele 3 variante pe care le ai la îndemână o alegi pe cea care se potrivește mai mult preferințelor tale.

Cum setezi corect conexiunea Wi-Fi pe un telefon Android, sfaturi și trucuri. Cum să lași Wi-Fi activat în modul inactiv

Dacă ai ales să faci actualizarile manual îți recomand să bifezi mai jos opțiunea de notificare când sunt disponibile actualizări. În acest fel, atunci când primești notificarea cu actualizări disponibile, vei putea să le faci manual doar când consideri tu ca este momentul potrivit.

Niciun comentariu:
Write comentarii