Android este lider la nivel mondial cu o cotă de piață de 86,2% în trimestrul II 2016

Android este lider la nivel mondial

Android crește frumos. Google și producătorii de telefoane mobile de renume precum Samsung fac echipă bună.

Pe de o parte Google depune eforturi constante și susținute pentru actualizarea sistemului de operare la nevoile pieței și adaptarea lui la cerințele consumatorilor. Chiar luna aceasta așteptăm publicarea noii versiuni Android Nougat 7.0.

Pe de altă parte marii producători de telefoane mobile au invadat piața de profil cu multe modele noi de succes care rulează pe platforma Android și care au reușit să-și crească vânzările crescând totodată cota de piață Android.

Potrivit statisticilor publicate de Gartner, Android deține în trimestrul II 2016 o cotă de piață de 86,2%, mult peste IOS care deține 12,9%.
Cota de piață este în creștere față de trimestrul II 2015 când Android deținea 82,2%.

Android este lider la nivel mondial

La categoria producători, Samsung confirmă din nou cu o cotă de piață în trimestrul II de 22,3%, în creștere fața de același trimestru al anului trecut. Apple se clasează pe locul 2 cu 12,9%, dar înregistrează o scădere fața de perioada similară a anului 2015 de aproximativ 2%.


Situația se prezintă bine si in cazul producătorilor din China care fac figură bună ajutați de prețurile mici ale dispozitivelor livrate.

Android este lider la nivel mondial

Ca o concluzie Gartner afirma că livrările smartphone au crescut cu 4.3% în trimestrul 2 al acestui an, faţă de cel anterior, iar numărul de unităţi livrate global ar fi de 344 milioane.

În afara pieței din Japonia, toate celelalte piețe dezvoltate ar fi înregistrat o creştere încetinită în ultimele 3 luni, potrivit sursei.

Sursa: Gartner.com

Niciun comentariu:
Write comentarii