Este normal ca un telefon mobil să se încălzească? Ce faci când se supraîncălzește?


Potrivit legilor fizicii, tot ce se mișcă în jurul nostru, tot ce consumă sau generează energie, generează și căldură, inclusiv corpul uman. Același lucru se întâmplă și cu telefoanele mobile. Pentru a funcționa, în interiorul carcasei unui telefon mobil au loc mai multe procese care, în mod natural, generează căldură.

Cantitatea de căldură pe care o degajă telefonul mobil poate fi considerată direct proporțională cu cantitatea de energie pe care o consumă, cu cantitatea de electricitate care circulă prin componentele sale pentru a răspunde comenzilor noastre.

Procesorul și alte componente de procesare grafică se vor încălzi când rulezi un joc deoarece vor consuma mai multă energie pentru a-și îndeplini sarcinile.

Când telefonul mobil se încălzește nu ar trebui să îți faci griji.
Telefoanele mobile sunt proiectate să funcționeze așa.

Telefoanele mobile nu dispun de sisteme de răcire la fel de eficiente ca în cazul calculatoarelor.

În general, componentele hardware ale telefoanelor mobile sunt foarte bine optimizate. Telefoanele mobile sunt proiectate să reziste fără probleme la căldura degajată de componentele interne și acest proces de încălzire devine rareori o problemă.

Totuși, când telefonul mobil se supraîncălzește, el dispune de unele măsuri de siguranță la care poate apela. Spre exemplu, când telefonul este supraîncălzit, procesorul va rula la o viteză redusă pentru a se putea răci. În cazuri extreme el va afișa un mesaj pentru a preveni utilizarea până când va reveni la o temperatură optimă de rulare.


Cu cât soliciți mai mult componentele de procesare grafică sau multitasking-ul, cu cât utilizezi mai multe aplicații care folosesc internetul sau bluetooth-ul, cu atât mai multă putere de procesare va fi solicitată dispozitivului și odată cu ea se va consuma mai multă energie electrică care, vrei nu vrei, îl va încălzi.

Ce probleme poate genera supraîncălzirea telefonului mobil

În afara disconfortului creat utilizatorului, care îl simte fierbinte în mână, un telefon mobil supraîncălzit poate duce în cazuri foarte rare la deteriorarea bateriei sau la scurtarea duratei sale de viață. Bateriile Li-Ion au o durată de viață limitată și orice expunere la temperaturi mari, dar și utilizarea improprie prin încărcări și descărcări complete, le afectează durata de viață.

Citește și:
Când telefonul mobil se supraîncălzește se reduce viteza procesorului pentru a permite răcirea, iar asta afectează experiența de utilizare și performanțele dispozitivului.

Cum poți preveni supraîncălzirea telefonului mobil

Nu se recomandă folosirea telefonului mobil în apropierea surselor de căldură sau sub lumina directă a soarelui în lunile de vară.

Nu se recomandă utilizarea aplicațiilor sau jocurilor care, pentru o experiență optimă în rulare, au nevoie de resurse grafice și de procesare de care telefonul mobil nu dispune. Nu utiliza aplicații sau jocuri mai performante decât telefonul.

Niciun comentariu:
Write comentarii