Cum să înregistrezi convorbirile/apelurile pe un telefon Android

Cum să înregistrezi convorbirile/apelurile pe un telefon Android

Mereu am considerat că înregistrarea apelurilor ar trebui să fie o funcție nelipsită de pe telefonul meu. Vorbesc de zeci de ori la telefon în fiecare zi și nu de puține ori îmi storc creerii la propriu să-mi amintesc ce am discutat cu x sau y. Sunt acele detalii pe care nu ai timp sau nu ai posibilitatea să le notezi, cum ar fi niște dimensiuni, niște prețuri sau date tehnice, nume, etc. pe care le uiți imediat ce ai încheiat apelul.

Aș mai putea enumera și alte motive pentru care consider foarte folositor să pot înregistra apelurile de pe telefonul meu Android. Poate pentru că nu ai un pix la îndemână pentru a nota ce îți transmite interlocutorul, poate pentru a demonstra cuiva că ai vorbit cu o anumită persoană, însă, indiferent de acestea, în final ne lovim de aspectul legalității unei astfel de acțiuni.

Înregistrarea apelurilor telefonice este o chestiune delicată pe plan juridic în majoritatea țărilor civilizate, dacă interlocutorul nu este notificat și nu și-a exprimat în prealabil acordul. Acesta este motivul pentru care orice operator telefonic, atunci când apelezi serviciul de relații cu clienții, te înștiințează că „pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, această convorbire poate fi înregistrată.....bla, bla, bla”. La fel când suni și la o bancă, sau orice alt prestator de servicii.

Pe versiunile Android mai vechi, înregistrarea convorbirilor telefonice era o funcție nativă a sistemului de operare, implementată în codul sursă, însă, ea era dezactivată de producătorii telefoanelor tocmai pe baza considerentelor menționate mai sus, respectiv problema legalității în anumite țări și regiuni. Fiind implementată nativ, funcția era cu ușurință activată cu ajutorul aplicațiilor dedicate.

ATENȚIE!!!

Acest articol are rol pur informativ și nu recomand înregistrarea convorbirilor telefonice private fără acordul interlocutorului.

În Magazinul Play au apărut dea lungul timpului tot felul de aplicații pentru înregistrarea apelurilor iar utilizatorii de telefoane Android reușeau într-un fel sau altul să-și atingă acest scop.

Totuși, situația a devenit mai complicată odată cu trecerea vremii. Android 9.0 Pie a restricționat utilizarea aplicațiilor de înregistrare a apelurilor, făcând toate aceste aplicații inutile. Cu toate acestea, accesul a fost reinstalat în Android 10, când dezvoltatorii au găsit din nou soluții pentru această problemă, dar niciunele perfecte. Dacă ai un dispozitiv cu Android 9.0 Pie, probabil că aceste aplicații nu vor funcționa pentru tine, nici acum dar nici în viitor. Va trebui să aștepți până ajungi pe Android 10 pentru a obține din nou această funcționalitate.

Mai jos îți arăt două aplicații pe care le-am testat și funcționează fără probleme pe Android 8 și cu oarecare dificultăți pe Android 10.

1. Call Recorder - ACR

Call Recorder ACR este recomandarea mea pentru înregistrarea convorbirilor telefonice pe un dispozitiv Android. Aplicația gratuită include reclame ce pot fi eliminate, prin achiziționarea ei contra unei sume modice. Odată cu achiziționarea se mai deblochează și anumite opțiuni a căror lipsă nu afectează funcționalitatea de bază a variantei gratuite.

Call Recorder - ACR își face treaba automat după ce este instalată, fără a fi necesară acțiunea ta. Se inițiază un apel și acesta este înregistrat.


În setările aplicației poți defini un cod PIN pentru accesul la înregistrări, poți seta afișarea de notificări cu privire la activitatea aplicației, există un coș de gunoi care funcționează ca un Recycle Bin pe Windows și poți alege cu ce player audio să asculți înregistrările (cel incorporat în aplicație sau unul instalat pe telefon). Există, de asemenea, posibilitatea de a salva convorbirile înregistrate direct în contul Google Drive sau Dropbox, ca măsură de backup.

Suplimentar, poți selecta locația înregistrărilor sau poți opta să fii întrebat la finalul convorbirii dacă păstrezi sau nu înregistrarea. Se poate opta și pentru ștergerea înregistrărilor la anumite intervale de timp setate de tine, spre exemplu la fiecare 10 zile. Poți alege ca doar convorbirile ce depășesc o anumită durată de timp să fie înregistrate, de exemplu cele peste 5 sau 10 secunde.

Call Recorder - ACR

Call Recorder - ACR


Aplicația poate fi descărcată de aici:

2. Call Recorder Automatic este o alternativă mai simplă

Aceasta este mai săracă în opțiuni dar face cam același lucru. Funcționează de asemenea automat și îți permite să alegi dacă înregistrezi doar apelurile inițiate, pe cele primite sau pe ambele.

Și Call Recorder - Automatic este o aplicație gratuită care include reclame ce pot fi eliminate prin plata unei sume modice. Nu există diferențe de funcționalitate între versiunea gratuită și cea plătită.


Aplicația poate fi descărcată de aici:

În cazul ambelor aplicații apar probleme pe Android 10 și nu vor funcționa perfect. Call Recorder Automatic te înștiințează de la bun început că interlocutorul nu poate fi înregistrat decât dacă convorbirea are loc în modul difuzor. ACR Call Recorder dispune de mai multe fix-uri în setări, pe care le poți aplica în funcție de modelul telefonului, dar nici acestea nu dau rezultate pozitive în toate cazurile.

Niciun comentariu:
Write comentarii