Cum înregistrezi automat convorbirile pe un telefon Android

Cum înregistrezi automat o convorbire pe un telefon Android

Dacă ai ajuns la acest articol, te-ai întrebat cel puțin o dată cum ai putea să înregistrezi automat convorbirile pe telefonul tău Android.

Poate pentru că ți s-a întâmplat să nu ai un pix la îndemână pentru a nota ce îți transmite interlocutorul, poate pentru a demonstra cuiva că ai vorbit cu o anumită persoană, acestea ar putea fi motive care să te determine să te fi bucurat dacă respectiva convorbire ar fi fost înregistrată.

Înainte de toate, când vine vorba despre înregistrarea convorbirilor telefonice personale, trebuie abordat aspectul legalității acestei chestiuni.


Ține cont de faptul că înregistrarea convorbirilor telefonice pe un telefon mobil poate fi ilegală dacă nu se obține acceptul interlocutorului. Acesta este motivul pentru care orice operator telefonic, atunci când apelezi serviciul de relații cu clienții, te înștiințează că „pentru îmbunătățirea serviciilor oferite, această convorbire poate fi înregistrată”.

În realitate, înregistrarea convorbirilor telefonice este o funcție nativă a sistemului de operare Android, implementată în codul sursă. Ea este, însă, dezactivată de producătorii telefoanelor tocmai pe baza considerentelor menționate mai sus, respectiv problema legalității în anumite țări și regiuni.

ATENȚIE!!!

Acest articol are rol pur informativ și nu recomand înregistrarea convorbirilor telefonice private în scopuri rău intenționate sau fără acordul interlocutorului.

În continuare îți prezint două aplicații disponibile gratuit în Magazinul Play, cu care se pot înregistra convorbirile telefonice pe un telefon Android prin simpla lor instalare, fără root sau alte trucuri complicate.

1. Call Recorder - ACR

Call Recorder ACR este recomandarea mea pentru înregistrarea convorbirilor telefonice pe un dispozitiv Android. Aplicația gratuită include reclame ce pot fi eliminate, prin achiziționarea ei contra unei sume corecte. Odată cu achiziționarea se mai deblochează și anumite opțiuni a căror lipsă nu afectează funcționalitatea variantei gratuite.

Call Recorder - ACR își face treaba automat după ce este instalată, fără a fi necesară acțiunea ta. Se inițiază un apel și acesta este înregistrat.


În setările aplicației poți defini un cod PIN pentru accesul la înregistrări, poți seta afișarea de notificări cu privire la activitatea aplicației, există un coș de gunoi care funcționează ca un Recycle Bin pe Windows și poți alege cu ce player audio să asculți înregistrările (cel incorporat în aplicație sau unul instalat pe telefon). Există, de asemenea, posibilitatea de a salva convorbirile înregistrate direct în contul Google Drive sau Dropbox, ca măsură de backup.

Suplimentar, poți selecta locația înregistrărilor sau poți opta să fii întrebat la finalul convorbirii dacă păstrezi sau nu înregistrarea. Se poate opta și pentru ștergerea înregistrărilor la anumite intervale de timp setate de tine, spre exemplu la fiecare 10 zile. Poți alege ca doar convorbirile ce depășesc o anumită durată de timp să fie înregistrate, de exemplu cele peste 5 sau 10 secunde.

Call Recorder - ACR

Call Recorder - ACR

Aplicația poate fi descărcată de aici:

2. Call Recorder - Automatic este o alternativă mai simplă

Aceasta este mai săracă în opțiuni dar face cam același lucru. Funcționează de asemenea automat și îți permite să alegi dacă înregistrezi doar apelurile inițiate, pe cele primite sau pe ambele.

Și Call Recorder - Automatic este o aplicație gratuită care include reclame ce pot fi eliminate prin plata unei sume modice. Nu există diferențe de funcționalitate între versiunea gratuită și cea plătită.


Aplicația poate fi descărcată de aici:

Niciun comentariu:
Write comentarii